'Mobles al carrer': Editorial del Premià Notícies del dijous, 10 de Maig del 2012

L’Ajuntament ha anunciat la posada en marxa d’un seguit de mesures destinades a optimitzar la neteja de la ciutat. Si ho recordeu, en el ple ordinari d’abril es va aprovar la revisió de preus, la modificació del contracte i la pròrroga d’aquest mateix contracte amb l’actual empresa per a la recollida i transport d’escombreries, neteja viària i neteja de platges. La regidora de Medi Ambient, Marisa Ferreras, va explicar ja en aquell moment que es tractava de mantenir el màxim de servei amb un cost menor.
En concret es tracta d’aplicar un estalvi de 200.000€ en la neteja de Premià de Mar durant aquest 2012, una quantitat gens menyspreable. Per fer-ho, i tal com us explicàvem ahir, el paquet de mesures implica la intensificació de la neteja manual en punts de major afluència i activitat comercial, la incorporació del servei nocturn de neteja amb aigua a pressió i l’adequació del personal de platges d’ acord amb la seva superfície, amb la distinció de si és temporada baixa, mitja o alta d’us. També s’ha decidit concentrar la recollida de voluminosos els divendres per potenciar l’ús de la deixalleria, i aquí és on des de la regidoria de Medi Ambient fan l’aposta més arriscada. No és cap secret que un dels problemes de la neteja a la ciutat són els mobles i trastos vells que, per pur incivisme, trobem massa sovint al costat dels contenidors, això quan existeix un telèfon al qual trucar perquè, de forma gratuïta, es pacti la recollida d’aquests mobles. El que es farà ara serà etiquetar aquests elements amb la data en la qual s’han trobat perquè en quedi constància fins el divendres corresponent quan es retiraran. D’aquesta manera quedarà en evidència el fet, i probablement el seu causant, davant dels veïns.
Al final el que es busca també és, no cal dir-ho, la col·laboració ciutadana en una doble vessant. La primera i principal és fent les coses ben fetes, portant aquests elements a la deixalleria o bé donant avís perquè l’empresa concessionària els vingui a recollir. La segona és fent pressió per evitar el fet, com a mínim insolidari, que implica deixar aquests elements al carrer de qualsevol manera. Un fet que a més, i és important recordar-ho, comporta importants sancions econòmiques quan la Policia localitza l’infractor.

Be the first to comment on "'Mobles al carrer': Editorial del Premià Notícies del dijous, 10 de Maig del 2012"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »