'Moviments a ERC i PSC': Editorial del Premià Notícies del 20 de Març de 2012

Els darrers dies hem tingut notícies importants que ens parlen de reorganitzacions d’alguns partits polítics de la nostra òrbita. D’una banda, divendres tenia lloc a Malgrat de Mar el congrés comarcal d’ERC que servia per escenificar el canvi a la direcció del partit al Maresme. Així, i després de 4 anys de presidència, l’alcalde d’Alella, Andreu Francisco, deixava el càrrec prèvia votació a la portaveu republicana al ple de Canet de Mar, Blanca Arbell. Més enllà d’aquest relleu a nivell comarcal, ens han semblat interessants les conseqüències a nivell premianenc d’aquest congrés, amb la presència de Daniel Torres, expresident d’ERC de Premià de Mar, com a secretari d’Entorn de la nova executiva, i Josep Maria Molins, exregidor i darrer cap de llista dels republicans a la ciutat, que passa a ser un dels tres representants del Maresme al Consell Nacional d’Esquerra. Són fets que reflecteixen la importància que es dóna a Premià de Mar des de la comarca i l’interès per recuperar la representació municipal perduda en les municipals del 22 de maig.
L’altra notícia que ens parla de reorganització interna ens la portava el PSC de Premià de Mar que ha fixat pel proper 3 d’abril l’assemblea extraordinària que ha d’escollir nova Executiva i nou Primer Secretari. A partir d’ara, doncs, queda obert el termini per presentar candidatures per a formar aquesta nova executiva socialista a la ciutat. Ahir entrevistàvem en aquest informatiu l’actual Primer Secretari dels socialistes premianencs, Tomàs Esteban, que no ens treia de dubtes respecte a la seva intenció de presentar-se o no a mantenir la primera secretaria dels socialistes premianencs. Ens deia Esteban que l’important era que es presentessin programes atractius i engrescadors per a la militància i per a la ciutadania, més que no pas els noms de les persones que posaran cara a la nova executiva. No obstant això, el PSC de Premià de Mar ja fa temps que està en un procés de renovació generacional que d’alguna manera s’haurà de veure reflectit en aquesta nova executiva que s’escollirà el 3 d’abril.
Són dues informacions independents, però que marquen moviments per part tant d’ERC com del PSC de cara a millorar la seva confiança entre els electors després dels mals resultats del 22 de maig, aprofitant que hi ha un període prou llarg de temps per davant sense que hi hagi eleccions que vinguin a destorbar aquests processos necessaris.

Be the first to comment on "'Moviments a ERC i PSC': Editorial del Premià Notícies del 20 de Març de 2012"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »