Municipis de l’Alt Maresme reclamen trens semidirectes fins a Barcelona

Des dels ajuntaments s’argumenta la demanda per motius turístics. L’actual trajecte entre Calella i Barcelona dura 1 hora i 10 minuts

Comboi de la R1 arribant a Calella, després de més d'una hora de viatge des de Barcelona. Foto: trenscat.com

Comboi de la R1 arribant a Calella, després de més d’una hora de viatge des de Barcelona. Foto: trenscat.com

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha confirmat que el Secretari de Territori de la Generalitat, Ricard Font, ha inclòs en les negociacions amb Renfe per al nou contracte de serveis, la proposta sorgida des del sector turístic per implantar trens semi-directes entre Arenys de Mar i Barcelona, el que permetria als turistes allotjats a l’Alt Maresme, arribar a la capital en poc més de 30 minuts, mentre que en l’actualitat el trajecte dura una hora i deu minuts fins a Calella.

Segons informa La Vanguardia, els professionals del sector turístic proposen la inclusió de trens semidirectes entre Arenys de Mar i Barcelona, la zona en la qual els trens circulen per doble via. Una proposta “factible” segons l’alcaldessa, com demostrem les estadístiques de Renfe. La mesura s’aplicaria en temporada estival, ja que entre juny i setembre es produeix la meitat de la demanda de tot l’any en el tram entre Calella i Barcelona.

Per a l’alcaldessa Candini, la implantació dels trens semidirectes durant l’estiu “suposaria un gran avanç en la competitivitat” del sector turístic de l’Alt Maresme ja que, garantir l’accés a Barcelona en menys d’una hora es convertiria en un gran argument per els operadors que comercialitzen destinacions com Calella o Santa Susanna per la seva proximitat a Barcelona. La mesura impulsada per Calella ja ha rebut el suport d’altres municipis, com ara Arenys de Mar.

Be the first to comment on "Municipis de l’Alt Maresme reclamen trens semidirectes fins a Barcelona"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »