'Pendents de les platges': Editorial del Premià Notícies del 06 de Juny de 2012

La reunió del Grup de Treball de Platges del Baix Maresme que es va celebrar dissabte al Club Nàutic de Cabrera de Mar va posar les primeres bases del que ha de ser una gestió més sostenible de la problemàtica de les nostres platges. Després de veure com el mar s’empassava any rere any amb un parell de temporals milions d’Euros en sorra aportada amb diversos sistemes, s’ha hagut de dir ‘prou’ i asseure’s a pensar en quina és realment la situació i quines són les solucions més assenyades.
Aquí es parteix de la base de dues realitats immutables: la primera és que les actuacions humanes al litoral, com la construcció dels ports, i a l’interior, com el cobriment de les rieres, han fet malbé l’equilibri que provocava una renovació natural de les platges. La segona és que si no es fa res, els temporals acabaran per inutilitzar les vies de la R1 de Rodalies deixant milers de maresmencs poc menys que incomunicats. Ja que no es pot anar enrere per desfer les barrabassades del passat, ens queda buscar les solucions tècniques més eficients per defensar el litoral dels temporals sense recórrer a operatius faraònics de cost prohibitiu i que treuen els colors en la situació econòmica actual.
El Grup de Treball de Platges del Baix Maresme s’anirà trobant periòdicament, però de moment s’han donat un any per valorar els treballs que estan fent els científics de dues universitats, la Politècnica de Catalunya i la Universitat de Cantàbria. Les solucions difícilment seran definitives. Cap esperar que, al menys, siguin el més duradores possible i que el seu cost sigui assumible en un temps amb prioritats econòmiques tan dispars com és l’actual.

Be the first to comment on "'Pendents de les platges': Editorial del Premià Notícies del 06 de Juny de 2012"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »