Polítiques Ambientals lliura a l’Ajuntament el certificat europeu EMAS

Premià Notícies dimecres 11 de maig

Marta Subirà amb l'alcalde i la regidora de Medi Ambient

La directora general de Polítiques Ambientals de la Generalitat, Marta Subirà, ha lliurat aquet matí a l’Ajuntament de Premià de Mar el certificat EMAS de comportament en matèria mediambiental. L’ajuntament ha obtingut aquest certificat després de sotmetre’s a un seguit d’exàmens per part d’una empresa independent. L’alcalde Miquel Buch ha dit que aquest certificat és una pauta de comportament de futur per a la ciutat. L’EMAS és un sistema voluntari de gestió i auditoria ambiental a nivell europeu que implica l’avaluació sistemàtica i la formació activa dels treballadors en les tasques vinculades amb el medi ambient. També s’ha de reflectir en el proper contracte de neteja.        

La directora general de Polítiques Ambientals de la Generalitat, Marta Subirà, ha vingut aquest matí a Premià de Mar per lliurar a l’Ajuntament el certificat EMAS. Es tracta d’un sistema voluntari de gestió i auditoria ambiental europeu que promou la millora del comportament ambiental de les organitzacions que el reben mitjançant la implantació d’un sistema de gestió ambiental. Amb motiu del lliurament d’aquest certificat s’han convocat als mitjans a una roda de premsa. L’alcalde Miquel Buch ha explicat que l’atorgament d’aquest certificat s’ha de prendre com un examen aprovat, però també com un pauta de futur. Buch ha recordat que ena quest darrera legislatura s’han adoptat diferents compromisos en matèria de medi ambient, entre ells el pacte d’alcaldes i alcaldesses contra el canvi climàtic.

Per la seva part, Marta Subirà ha destacat el caràcter voluntari d’optar per aquest certificat de qualitat mediambiental i que, per tant, ha estat l’Ajuntament qui ha demanat sotmetre’s a aquests exàmens. Segons la directora general de Polítiques Ambientals de la Generalitat, l’obtenció d’aquest certificat implica canvis en el sistema de funcionament intern, en aquest cas de l’Ajuntament.

La tinent d’alcalde de Serveis Territorials i regidora de Medi ambient, Marisa Farreras, ha comparegut també davant dels mitjans i ho ha fet per explicar com s’havien realitzat les inspeccions que han portat al lliurament d’aquest certificat. Farreras ha volgut agrair als tècnics de Medi Ambient i també de serveis territorials el sobreesforç que han hagut de fer per que es poguessin passessin totes les inspeccions.

L’alcalde Miquel Buch ha explicat que amb la consecució d’aquest certificat s’ha intentat que els veïns guanyin confiança en el servei que es dóna en matèria mediambiental. Buch ha dit també que el niu contracte per a l’empresa de neteja marcarà el manteniment de les condicions que conté el certificat EMAS.

El certificat EMAS es va crear el 1995 per a certificar activitats industrials. La Unió Europea va ampliar-lo a les adminstracions l’any 2001.

Be the first to comment on "Polítiques Ambientals lliura a l’Ajuntament el certificat europeu EMAS"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »