Premià compta ja amb 2.627 veïns a l’atur, 18 més que a finals d’octubre

La xifra de persones desocupades continua creixent al Maresme. Segons les dades analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, ja hi ha 38.688 maresmencs cercant feina, això són 594 més que a final del mes d’octubre. Aquest increment situa la taxa d’atur a la comarca en el 16,92%. A partir d’aquestes dades es dedueix que el Maresme segueix un ritme d’ocupació diferent al de la província de Barcelona i a la del conjunt de Catalunya. Segons informa el Consell Comarcal en una nota de premsa, durant el mes de novembre la comarca ha registrat un increment de l’atur del 1,56%, un percentatge molt superior al registrat al conjunt de Catalunya que ha estat del 0,02%, i al de la província de Barcelona que ha aconseguit reduir la seva xifra de persones en atur en un 0,08%.

Pel que fa a Premià de Mar, ara mateix hi ha 2.627 persones aturades. Això són 18 més que al final de l’octubre, unes xifres que deixen la taxa d’atur a la ciutat en el  17,83%, quasi un punt per sobre de la mitjana del Maresme.

En el conjunt de la comarca es continua notant la dependència laboral del sector serveis que és el que concentra gairebé la totalitat de l’increment de la xifra d’aturats. De fet, els municipis on hi ha hagut un increment més accentuat de l’atur han estat Calella, Malgrat i Pineda. Per contra, 11 municipis de la comarca han rebaixat el seu nombre de ciutadans en situació d’atur, entre ells Cabrera de Mar, Cabrils, Montgat, Premià de Dalt, Vilassar de Dalt o Vilassar de Mar, per citar-ne els més propers.

Be the first to comment on "Premià compta ja amb 2.627 veïns a l’atur, 18 més que a finals d’octubre"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »