Premià de Dalt pujarà l’IBI per decret del Govern espanyol però congelarà la resta d’impostos

L’Ajuntament de Premià de Dalt ha decidit minimitzar els efectes de la pujada de l’Impost de Béns Immobles (IBI) decretada pel Govern espanyol de cara a aquest proper 2013. La solució del consistori ha consistit en la congelació dels impostos que depenen de l’Ajuntament i les taxes locals. D’aquesta manera s’evitarà carregar a la ciutadania més pressió fiscal a banda de la imposada per Madrid. La mesura acordada arriba després que el ple de l’ajuntament mostrés ja la seva disconformitat davant la pujada de l’IBI imposada per decret, a la sessió del passat 13 de febrer.

Segons publica La Vanguardia en la seva edició comarcal, el regidor d’Hisenda de Premià de Dalt, Josep Triadó, ha explicat que l’augment imposat pel Govern espanyol es traduirà en un 4% sobre el tipus aprovat per l’ajuntament en la meitat dels habitatges de més valor cadastral. Triadó ha manifestat que “cap membre de l’equip de govern està d’acord amb l’augment de l’IBI imposat des de Madrid” però que no els queda més opció que acatar-lo i complir-lo.

PSC i ERC han votat en contra de la pujada aprovada pel consistori, considerant que no volen ser còmplices de mesures que suposen més despesa en impostos per a la ciutadania.

Be the first to comment on "Premià de Dalt pujarà l’IBI per decret del Govern espanyol però congelarà la resta d’impostos"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »