▶️Premià de Mar viu l’Aturada de País sense incidents i amb una manifestació unitària

Moment en què la manifestació d'aquest matí acabava a la plaça de l'Ajuntament i els assistents entonaven Els Segadors.Moment en què la manifestació d'aquest matí acabava a la plaça de l'Ajuntament i els assistents entonaven Els Segadors.

Institucions, empreses privades i ciutadans de Premià de Mar secunden avui l’Aturada de País convocada per entitats socials, sindicats i patronals integrats en la Taula de la Democràcia en protesta contra les càrregues policials durant la jornada de votacions de diumenge. En aquest sentit, l’Ajuntament ha publicat un comunicat en qual se suma a la convocatòria i condemna enèrgicament la violència per part de les forces de seguretat de l’Estat per impedir l’1-O. El comunicat diu textualment que “la jornada de diumenge passarà a la història a Catalunya per la vergonya d’un Estat espanyol repressor que ha exercit una dura violència davant d’uns ciutadans absolutament indefensos”. El text elogia l’actitud cívica de la ciutadania que va sortir a votar malgrat les amenaces. Davant aquests fets, continua dient el comunicat, “l’ajuntament de Premià de Mar rebutja i condemna enèrgicament les accions violentes i criminals dels cossos de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional que han provocat més de 800 persones ferides i han suposat una agressió directa als drets fonamentals del poble català. Alhora, manifesta el seu compromís ferm en la defensa dels drets civils i polítics, així com del model de convivència de la societat catalana”. És per aquest motiu, diu el text, que avui l’Ajuntament, amb el suport de les seccions sindicals de CCOO, UGT, CGT i SFP, suspèn totalment la seva activitat institucional així com la prestació de tots els serveis, garantint els serveis d’urgències”. El comunicat acaba amb la convocatòria a les mobilitzacions que es fan avui i dient que “Són moments de continuar sumant esforços per mantenir la cohesió social”.

En relació a la suspensió de l’activitat municipal en el dia d’avui, l’alcalde Miquel Buch ha aclarit que s’ha aturat tot a excepció dels serveis d’emergències com és el cas de la Policia Local.

Ràdio Premià de Mar fa avui programació de serveis mínims, amb butlletins informatius i seguiment de les incidències de l’aturada mitjançant les xarxes socials.

Pel que fa a les mobilitzacions que ha hagut avui a la ciutat, membres del Govern, representants sindicals, treballadors municipals i ciutadans s’han concentrat a les 9 del matí a la plaça de l’Ajuntament per iniciar una manifestació de protesta contra les actuacions policials de diumenge. El president del Comitè Unitari dels treballadors de l’Ajuntament, Cesc Niubó, ha pres la paraula per fer palès que institucions, treballadors i ciutadans estan junts en la defensa de la democràcia en una jornada en al qual, a més de l’Aturada de País, també hi ha convocada una vaga general.

La manifestació, encapçalada per una pancarta amb la paraula ‘Democràcia’ portada per polítics com Miquel Buch, representants sindicals i treballadors, ha recorregut la carretera NII, tallada al trànsit des d’aquest matí, i diversos carrers de la ciutat abans de tornar a la plaça de l’Ajuntament on els presents han cantat els Segadors. Els convocants han anunciat que aquest tarda a les sis es repeteix la concentració a la plaça de l’Ajuntament. La concentració comarcal es fa a la mateixa hora davant de l’ajuntament de Mataró.

D’altra banda, entre 400 i 450 persones segons els organitzadors han tallat aquest matí el peatge de l’autopista C32 a Vilassar de Dalt. El tall, segons les mateixes fonts, s’ha mantingut entre 2/4 de 8 i 3/4 de 9. Prop de 300 persones s’havien concentrat a les 7 del matí a la plaça de Calasparra, a la cruïlla del carrer de la Mercè amb la carretera de Vilassar de Dalt, per adreçar-se al peatge seguint un acord pres en una assemblea celebrada ahir a la plaça dels Països Catalans convocada pel Comitè de Defensa del Referèndum. Quan ha acabat el tall els manifestants han tornat a Premià de Mar i s’han manifestat pel carrer de la Mercè i la Gran Via de Lluís Companys demanant als comerços oberts que tanquessin les seves portes per seguir la convocatòria d’aturada. Posteriorment s’han unit a la manifestació que havia sortit de la plaça de l’Ajuntament quan aquesta passava per la carretera nacional II.

Pel que fa als fets de les darreres hores a nivell comarcal, l’ajuntament de Pineda de Mar ha pactat amb la cadena hotelera on s’allotgen policies nacionals del dispositiu de l’1-O que marxin aquest dimarts, segons ha explicat a TV3 la regidora de turisme del municipi. Segons una informació del portal Vilaweb, el consistori ha negociat aquest pacte amb la cadena mentre al davant de l’establiment on hi ha els agents es concentraven desenes de persones per mostrar el seu rebuig a l’actuació contra el referèndum. Els concentrats cridaven consignes com ‘assassins’ mentre un grup de bombers intentaven calmar els ànims, segons Vilaweb. A les onze de la nit han arribat furgonetes de la Brimo per protegir el local on hi ha els policies espanyols. Cal recordar que ahir mateix hi va haver una concentració similar davant d’un establiment de Calella on hi havia agents de la Guàrdia Civil allotjats. Els responsables de l’establiment van fet marxar els agents.

Translate »