Professors del Serra de Marina es pronuncien contra la fusió dels instituts en una carta als mitjans que no coneixia el director del centre

Un col.lectiu de 21 professors de l’Institut Serra de Marina ha fet pública una carta on s’oposen a la fusió dels dos instituts premianencs. El col.lectiu addueix entre altres arguments massificació, menys atenció i nivell acadèmic, problemes de disciplina i una previsible retallada de personal. Avui el director del Centre, Salvador Redón, que s’ha assabentat de la carta a través de Ràdio Premià de Mar, ha rebatut aquests arguments. Redón no ha amagat la seva sorpresa per la iniciativa i ha indicat que fins ara la postura del claustre ha estat de pragmatisme: acceptar la fusió però mirant que es faci amb totes les garanties. També ha dit que la postura en contra podria ser d’un catastrofisme irresponsable. Aquesta emissora no ha pogut encara contactar amb cap membre del col.lectiu contrari.

Fa uns dies aquesta redacció va rebre un escrit des d’aquest institut signat per un total de 21 professores i professores del centre on s’oposen amb un seguit d’arguments a aquesta fusió. La carta diu així:

“Els sotasignants, professors i professores de l’Institut Serra de Marina de Premià de Mar,  volem manifestar la nostra preocupació per la intenció dels Serveis Territorials d’Educació de fusionar el nostre centre amb l’Institut Cristòfol Ferrer.

Els arguments en contra d’aquest procés són els següents:

·         El nou centre tindria sis línies d’ESO (és a dir, 24 grups) tots ells ubicats en un mateix edifici, la qual cosa implicaria una important massificació.

·         La unificació dels dos centres podria desfavorir l’atenció individualitzada dels alumnes. Alhora podria comportar una baixada del nivell  acadèmic i un augment dels problemes de disciplina. Creiem que la fusió pot crear neguit en les famílies i una davallada de matrícula. Això afavoriria l’escola concertada i aniria en detriment de la pública.

·         Creiem que els alumnes més joves han de tenir un referent en els alumnes més grans que, amb aquesta distribució d’una etapa en cada edifici, es perdria.

·         Tot i que el projecte garanteix que no hi haurà disminució del nombre de professors fixes, pensem que és previsible una retallada d’un terç de la plantilla de professors i de PAS.

Pensem que la fusió del dos centres en un de sol no sumarà les fortaleses de cadascun, com sembla ser la idea dels Serveis Territorials. També pensem que darrera la decisió hi ha bàsicament motius d’estalvi econòmic que poden acabar duent a una davallada del nivell educatiu en el nostre municipi. Si realment la decisió hagués estat motivada per raons pedagògiques s’hagués creat un àmbit de col·laboració i intercanvi entre tots dos centres que no hi ha hagut. En aquest cas, potser, hauríem vist la fusió que ens proposen  com quelcom desitjable i enriquidor.”

Aquest és el contingut de la carta: nosaltres aquest matí hem intentat parlar amb algun dels signants però no ha sigut possible contactar amb cap d’ells. No deixarem d’intentar-ho, però. Amb qui si que hem contactat ha estat amb el director del centre, que es diu Salvador Redón, que per sorpresa nostra no sabia res de la carta i s’ha mostrat prou contrariat.

Premià Notícies 24 de novembre

Be the first to comment on "Professors del Serra de Marina es pronuncien contra la fusió dels instituts en una carta als mitjans que no coneixia el director del centre"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »