Prop de mig miler de peces de roba tindran una nova vida gràcies a la solidaritat dels maresmencs

Humana donantHumana donant

Humana ha fet públiques les xifres de recuperació de roba usada al Maresme durant la primera meitat d’aquest 2018. A la comarca, l’entitat ha recuperat un total 232.967 quilos de tèxtil usat durant els sis primers mesos de l’any, el que equival a 482.000 peces de roba que tindran una nova vida. La fundació explica que les peces són introduïdes de nou al mercat mitjançant la reutilització o el reciclatge.
Al Maresme, l’entitat recull roba usada a 26 municipis dels 30 que té la comarca. Les poblacions en les que s’han recollit més peces usades durant aquest primer semestre han estat Vilassar de Mar (43 tones); Calella (23 tones); Montgat (21 tones); Premià de Dalt (19 tones) i Tordera (16 tones).
Les peces recollides procedeixen dels contenidors instal·lats en diversos punts de la via pública. L’entitat defensa que aquest sistema, que no té cap cost per les poblacions, representa per als consistoris un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus sòlids urbans.
A Premià de Mar disposa de tres punts de recollida al barri de Santa Maria Santa Anna-Tió i un al Carrer Enric Granados
A Catalunya, l’entitat ha recuperat aquests mesos un total de 2.375 tones de tèxtil usat, que equival a 4,9 milions de peces de roba. Des del punt de vista de la cura del Medi Ambient, Humana calcula que aquesta xifra representa un estalvi de 738 tones de CO2 a l’atmosfera

Translate »