Protecció de Dades sanciona els Serveis Territorials d’Ensenyament de Mataró després de trobar-se dades al costat d’un contenidor

L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades ha fet pública una resolució del procediment sancionador contra el Departament d’Ensenyament de la Generalitat per l’aparició de documentació amb dades personals a la via pública de Mataró, segons han confirmat fonts d’aquest organisme al Diari Maresme. En concret, aquesta sanció arrenca d’una acta aportada per la Policia Local amb data del 18 de maig de 2011 i traslladada pocs dies després pel consistori mataroní, on es constatava que en les proximitats dels Serveis Territorials al Maresme-Vallès Oriental s’havien dipositat al costat del contenidor de paper i cartró diversos documents, amb la capçalera del Departament d’Ensenyament, que contenien dades de caràcter personal, entre d’altres, relatives a la salut. Els agents de la Policia Local, que també van aportar un informe fotogràfic, van comprovar que a l’interior de l’esmentat contenidor hi havia més documentació de les mateixes característiques. En la seva resolució, Protecció de Dades considera que aquest fet “vulnera el deure de secret i és constitutiva d’una infracció greu“. D’altra banda, la manca d’implementació de les mesures de seguretat establertes per Llei també és, segons aquest organisme independent, “constitutiva d’una infracció greu”.

Be the first to comment on "Protecció de Dades sanciona els Serveis Territorials d’Ensenyament de Mataró després de trobar-se dades al costat d’un contenidor"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »