‘Què passarà amb la Ronda?’ Editorial del Premià Notícies del 21 de Desembre de 2011

De vegades hi ha moviments polítics que despisten la ciutadania i que, per norma general, no obeeixen a casualitats. Ahir parlàvem en aquest mateix informatiu amb el portaveu de la coordinadora ‘Preservem el Maresme’, Antoni Esteban, sobre el sentit de vot diferent que respecte a la congelació definitiva de la Ronda del Baix Maresme havien fet CiU i el PP a l’Ajuntament de Mataró i al Consell Comarcal del Maresme. En declaracions a Mataró Ràdio, aquests partits justificaven els vots dispars dient que es tractava de propostes diferents, cosa que ha portat al PSC –que va votar en contra de la congelació definitiva- a acusar-los d’actuar de manera incoherent. Si ho recordeu, l’Antoni Esteban contestava dient que el Consell Comarcal ja no representa el territori traient així importància a aquella votació.

Aquestes votacions han posat de nou sobre la taula el tema de la Ronda del Maresme, un dels ítems informatius més forts del 2010 i que va passar a un pla pràcticament ocult a partir de la seva  no inclusió als pressupostos de 2011 i la seva congelació pel govern convergent de la Generalitat. ‘Preservem el Maresme’ ha entès aquesta congelació com una victòria, però tot allò que es congela és susceptible de ser descongelat un dia o un altre, especialment si la situació econòmica, com és d’esperar, acaba millorant un dia o un altre.

És cert que, com diuen des de la Coordinadora, el Pla Director de Mobilitat del Maresme marca unes directrius que obliguen a un replantejament important del projecte anterior de la Ronda, i que hi ha un compromís de la conselleria de Lluis Recoder de consultar amb el territori abans de posar màquines en funcionament, però també es cert que, com denuncia ‘Preservem el Maresme’, aquesta consulta amb el territori encara no s’ha produït. I entretant els socialistes es demanen pel diners que l’Estat va lliurar a la Generalitat amb el traspàs de les competències de la Nacional II.

Bé està que la Ronda quedés congelada, sobretot després de la forta resposta popular que tenia el projecte, però el cas és que s’ha de definir una alternativa, tant als accessos a Mataró com a l’actual traçat de la Nacional II que sigui diferent i, sobretot, més consensuat que l’anterior. Com ja passava amb l’anterior projecte, la Ronda de Mataró va més avançada que les variants de la Nacional II, però el mateix alcalde Joan Mora admet que no hi ha un calendari programat perquè encara no hi ha una versió definitiva del projecte. Si la cosa segueix així, i amb la magnífica excusa que proporciona la crisi, podrien passar anys abans que puguem veure de quina manera recuperarem la Nacional II per a convertir-la definitivament en el Camí Ral que tots volem. Convé no oblidar que des del principi es tractava, precisament, d’això.

Be the first to comment on "‘Què passarà amb la Ronda?’ Editorial del Premià Notícies del 21 de Desembre de 2011"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »