‘Resumint un any’. Editorial del Premià Notícies del 23 de desembre de 2011

Amb aquest divendres arribem al final de la programació habitual d’aquesta emissora abans dels dies de Nadal. Després de les festes d’aquest cap de setmana tornarem dimarts vinent amb una programació més nadalenca durant la qual la informació us seguirà arribant mitjançant els habituals butlletins de notícies. Estigueu també al cas el proper divendres, dia 30, que serà quan us oferirem l’especial informatiu de resum de l’any 2011 que us estem elaborant.

Preparar el resum de l’any, una activitat tradicional per a nosaltres en aquestes dates, és un exercici que requereix de temps i paciència, primer per fer el buidatge de les notícies més destacades en els diferents àmbits per després elaborar un relat sobre el seu seguiment, fugint així de fer un programa que sigui un llistat de coses que van passar de gener a desembre. Després de la redacció arriba la tasca de recuperar i editar els talls de veu que corresponen a cada informació i, finalment, arriba l’hora de vestir el conjunt per donar-li forma de programa de ràdio el més amè possible perquè una hora de resum anual us sembli un programa interessant i agradable d’escoltar.

Mentre treballem en el Resum tornen a desfilar davant nostre els temes més destacats de l’any fent-nos reviure el seu present. La gran notícia del 2011, i que tindrà un merescut protagonisme al programa, va ser la campanya i les eleccions municipals del 22 de maig, i els fets que van venir a continuació fins a constituir la realitat política que es representa ara mateix al Ple. És interessant recordar els resultats electorals, però encara ho és més reviure les intrigues de la precampanya i les definicions de cada grup un cop coneguts els resultats.

Però el 2011 va ser molt més que les eleccions municipals. També ha estat l’any de naixement del moviment 15M, el dels Indignats, amb un capítol propi a Premià de Mar i que, lluny d’haver-se dissolt, està cridat a tenir un protagonisme destacat durant el 2012. També ha estat l’any de la nova plaça dels Països Catalans i del Teatre de l’Amistat, ja operatiu tot i que encara no inaugurat. També ha estat, un cop més, any d’esperes; d’esperar veure com acaben les obres de l’estació o què passa amb el baixador, d’esperar què passarà amb la Nacional II desprès de congelar-se la ronda del Baix Maresme, d’esperar el desenvolupament de la zona d’oci del port o de trobar una solució a les platges. 2011 ha estat també, un any més, període de crisi i de retallades, i de comiats de gent estimada que ha marxat per sempre.

Tot plegat ho trobareu resumit en una hora de Ràdio el dia 30, i reemès en dies posteriors. Entretant, res no s’atura i les notícies seguiran produint-se per molt que s’acabi un any i en comenci un altre. Ja ens han advertit que el 2012 serà un any difícil. Esperem seguir comptant amb la vostra confiança per explicar-vos el qui, el que, l’on, el com, el quan i, si és possible, el perquè. Mentre ens anem escoltant, que passeu unes molt bones festes de Nadal i que el 2012 sigui, malgrat els que ens volen fer creure, un any de bones notícies.

Be the first to comment on "‘Resumint un any’. Editorial del Premià Notícies del 23 de desembre de 2011"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »