Set llistes es presentaran a Premià de Mar a les properes eleccions municipals

El Butlletí Oficial de la Província de Barcelona va publicar ahir dimecres les llistes definitives de les candidatures a les eleccions municipals. D’aquesta manera, sabem que al nostre municipi finalment seran set, a banda del vot en blanc, les opcions que tindran els premianencs que el proper 22 de maig vulguin acostar-se a les urnes.

Repeteixen els 5 partits que formen part de l’Ajuntament: Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal, Partido Popular, Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa – Entesa, Partit dels Socialistes de Catalunya – Progrés Municipal i Convergència i Unió.

Els nous partits que en aquests comicis es presenten per primera vegada són Crida Premianenca – Poble Actiu i Bloc Municipal de Catalunya. Aquest darrer és la coalició dels partits Reagrupament i Solidaritat Catalana per la Independència. No es presenta Ciutadans – Partido de la ciudadanía que sí ho va fer a les eleccions de l’any 2007.

Pel que fa als candidats a l’alcaldia, respecte les darreres eleccions municipals només repeteixen el candidat socialista Tomàs Esteban i el convergent Miquel Buch. A Esquerra, Josep Maria Molins substitueix Ernest Casadesús; a Iniciativa, Alfons Barreras pren el relleu de Quim Caimel; mentre que al Partit Popular Patrick Cruz intercanvia posició amb Aurora Jové, que es converteix en l’única candidata a alcaldessa.

Precisament, sobre la paritat entre homes i dones, trobem força igualtat en les llistes presentades a Premià de Mar: entre 8 i 10 dones en una llista de 21 persones. La que menys en té, 8, és la del Bloc Municipal de Catalunya; mentre que les que més dones inclouen, 10, són la del Partit dels Socialistes de Catalunya i la de Convergència i Unió.

Be the first to comment on "Set llistes es presentaran a Premià de Mar a les properes eleccions municipals"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »