Territori aclareix que la concessió de la C32 només s’ampliaria en el cas que el trànsit al nou tram de Lloret no permeti recuperar la inversió a Abertis

Peatge C32 Vilassar de DaltNovetats respecte de la possible pròrroga de la concessió de l’autopista C32: segons ha pogut saber aquesta redacció de la Conselleria de Territori, el contracte signat amb la concessionària Abertis en relació a la construcció del nou tram Blanes-Lloret estipula que Avertis recuperarà la inversió (71 milions d’euros) a partir dels nous trànsits que generi la pròpia ampliació (que s’estimen en 9.600 vehicles diaris). En cas que no es generin prous trànsits com per recuperar la inversió, hi ha previstos mecanismes de compensació. Així, en aquest cas, quan acabi la concessió de l’autopista el 2021, el govern de la Generalitat decidirà si paga una compensació econòmica a Avertis o bé si es fa una ampliació del període de concessió de l’autopista.

La setmana passada la coordinadora Preservem el Maresme va denunciar que una publicació al DOGC obria la possibilitat de prorrogar la concessió, un extrem rebutjat per aquesta plataforma però també per la majoria d’ajuntaments maresmencs i el Consell Comarcal, rebuig que s’ha posat de manifest en les trobades recents dels alcaldes de la comarca amb el Conseller Santi Vila. Arran d’aquesta publicació al DOGC el portaveu de la coordinadora Antoni Esteban va acusar de mentider el conseller (que s’hauria avingut a mantenir la data del 2021 com a final de la concessió) i va anunciar mobilitzacions ciutadanes imminents en contra d’aquesta ampliació.

També ha parlat sobre aquest afer aquesta emissora l’alcalde Miquel Buch, que dilluns afirmava no tenir cap constància oficial de la possible pròrroga i que insistia en el fet que en totes les reunions amb Santi VIla els representants del Maresme s’han fet forts en la negativa que la concessió es prorrogui. Tampoc ha rebut cap comunicació del departament de Territori el Consell Comarcal, que avui ens han indicat que es remeten al compromís manifestat pel conseller el passat 13 de febrer en al reunió del Consell d’Alcaldes, on Vila es va comprometre que qualsevol decisió sobre el futur de la concessió es prendria amb el territori. Recordem que la reunió entre el departament de Territori, el Consell Comarcal, l’ajuntament de Mataró i la coordinadora Preservem el Maresme, prevista inicialment pel 9 d’abril, s’ha posposat al 8 de maig.

Be the first to comment on "Territori aclareix que la concessió de la C32 només s’ampliaria en el cas que el trànsit al nou tram de Lloret no permeti recuperar la inversió a Abertis"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Translate »