Torna a pujar l’atur a la comarca; a Premià de Mar ja hi ha 2.814 veïns en recerca de feina

Oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya

Oficina del Servei d’Ocupació de Catalunya.

La xifra de persones desocupades al Maresme ha tornat a pujar. El mes d’octubre ha abocat a l’atur 1.009 persones més deixant una taxa de desocupació a nivell comarcal del 17,5%. La dada positiva, segons el Report d’Atur mensual que elabora l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, és que l’índex interanual s’ha recuperat i ara tenim un nivell d’atur un 1,86% més baix que fa un any. Després de la pujada del mes d’octubre, el nombre de persones sense feina al Maresme és de 39.877. Per sectors l’increment de l’atur ha tingut una forta incidència en els serveis i molt menys en agricultura i i en el col·lectiu Sense Ocupació Anterior. En canvi, hi ha hagut un lleuger descens de l’atur entre els treballadors i treballadores de la indústria i de la construcció.

En el cas concret de Premià de Mar, hi ha 48 persones aturades més que al final del setembre i ja són 2.814 els premianencs en recerca de feina la qual cosa deixa la taxa d’atur en el 19,11%, prop d’un punt i mig per sobre de la mitjana de la comarca. Pineda de Mar, Mataró i Tordera segueixen tenint taxes d’atur per sobre del 20%. Segons l’informe, fent la comparativa amb les dades de fa un any, el percentatge de població aturada s’ha reduit en 20 dels 30 municipis del Maresme. No és el cas de Premià de Mar que té una variació anual positiva del 0,5%.

Be the first to comment on "Torna a pujar l’atur a la comarca; a Premià de Mar ja hi ha 2.814 veïns en recerca de feina"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »