▶️Neix Bomuka, associació d’ajuda al col·lectiu gambià aquí i a l’Àfrica

Quatre membres de l'entitat als estudis de Ràdio Premià de MarQuatre membres de l'entitat als estudis de Ràdio Premià de Mar

Demà dissabte es presenta en societat en un acte al Centre Cívic la nova entitat Bomuka, una associació de dones gambianes que neix amb la pretensió de donar, d’una banda, eines d’empoderament, participació i integració social i laboral a dones d’origen Gambià, però també al col·lectiu infantil i també a la famílies que viuen a Gàmbia. Inicialment l’entitat opera a Premià de Mar però té vocació d’expansió territorial. La portaveu de l’entitat, Angélica Carvajal, que és xilena, ha situat l’origen de Bomuka en les reunions que celebren les dones gambianes els caps de setmana per posar en comú els seus problemes. Pel que fa als projectes mes immediats: formació en informàtica i una acció a Gàmbia amb telèfons mòbils vells:

Carvajal ha dit també que els projectes se sufragaran amb les aportacions dels socis – ha fet una crida a incrementar la massa social de l’entitat-, i que en l’acte de demà, a les 5 de la tarda, es farà la signatura de la documentació del registre d’entitats de la Generalitat.

Escolta l’entrevista a Angélica Carvajal:

Translate »