▶️Preservem el Litoral: “no n’aprenem: es volen actuacions d’urgència pensant en la temporada turística enlloc d’accions perdurables”

La platja del Pla de l'Os el 2015 i després del temporal (Institut Cartogràfic de Catalunya)La platja del Pla de l'Os el 2015 i després del temporal (Institut Cartogràfic de Catalunya)

La plataforma Preservem el Litoral considera que les administracions que s’han reunit aquesta setmana continuen prioritzant les actuacions d’urgència condicionades per interessos turístics i eludint les planificacions a llarg termini. Ahir aquest col·lectiu es reunia per analitzar el Consell d’Alcaldes de dimecres, al qual van acudir com oients. Segons la portaveu Noemí Pineda, aquest canvi de paradigma passa per crear una Taula d’Experts:

La reunió d’ahir també va servir perquè la plataforma analitzés el cas concret del torrent Amell de Premià de Mar: l’entitat -ha dit Pineda- considera que cal exhaurir les opcions de treballar amb una excavadora, i si no és possible, utilitzar una draga petita i no abocar la sorra al mar. També ha fet notar que el juliol van demanar informes a l’Ajuntament i encara els estan esperant.

Translate »