Demà es podria començar a rehabilitar el bloc de l’explosió, mentre l’Ajuntament s’apressa a localitzar pisos per allotjar temporalment els afectats

Albert Toledo, director de promoció de l'Agència Catalana de l'Habitatge reunit amb alcalde, representants i tècnics municipalsAlbert Toledo, director de promoció de l'Agència Catalana de l'Habitatge reunit amb alcalde, representants i tècnics municipals

Demà podrien començar treballs de rehabilitació al bloc afectat per l’explosió de diumenge. Ho ha dit l’alcalde Miquel Buch després que ahir comencés a treballar a l’indret una empresa constructora especialitzada en esfondraments com el que va patir el barri del Carmel de Barcelona:

A pesar del probable inici de la rehabilitació, Buch ha advertit que podrien passar mesos abans l’edifici no pugui ser habitat de nou. En aquest sentit ha fet notar que encara no s’hi poden anar a buscar efectes personals perquè la prioritat és la seguretat. Ni tan sols, ha dit, s’hi pot anar a investigar el succés, i actualment Mossos d’Esquadra treballa amb l’entorn familiar i social de la víctima. En aquest sentit l’alcalde ha alertat els premianencs de la informació distorsionada que corre pel poble respecte de les causes de l’explosió.

D’altra banda, l’Ajuntament fa des d’ahir una crida a propietaris d’immobles premianencs que estiguin disposats a llogar els seus pisos per un espai curt de temps i poder oferir-los als veïns afectats per l’explosió. Així mateix, des d’ahir que es busquen altres pisos amb l’Agència Catalana d’Habitatge per atendre aquells veïns l’assegurança dels quals no cobreixi un lloguer. Escoltem de nou Miquel Buch:

L’atenció a les famílies afectades continua avui al centre cívic durant tot el dia; segons ha indicat l’alcalde, entre altres serveis s’ha ofert suport psicològic individualitzat a 45 adults i infants, i avui començaran a fer-se sessions grupals. El nombre de persones que a dia d’avui encara no poden tornar al seu habitatge són: 62 dels edificis de la Gran Via i 20 d’Elisenda de Montcada. Aquesta nit passada l’Ajuntament ha facilitat allotjament a 16 persones.

Escolta l’entrevista a Miquel Buch:

Translate »