?El futur de la Mar Nova torna a sacsejar el ple municipal

Imatge del ple d'ahirImatge del ple d'ahir

L’alcalde Miquel Buch va acusar ahir Crida Premianenca de defugir responsabilitats en el cas de l’escola Mar Nova quan va rebutjar una oferta d’entrar al govern i intervennir directament en aquest afer. En la discussió de la moció que presentaven Crida, ERC i Coalició d’Esquerres per demanar el relleu de la regidora d’ensenyament arran d’aquest afer, Buch va revelar aquesta oferta -que incloïa responsabilitats en aquesta regidoria per tal d’incidir en la problemàtica de l’escola- oferta a la qual, segons Buch, Crida no ha contestat mai. En la mateixa discussió Pau Pañella va respondre que hi ha moltes coses, no només les diferències que es constaten en el cas de la Mar Nova, que els impedeixen formar part de l’actual govern:

La qüestió ha suscitat aquest matí un intercanvi de tuits amb retrets diversos entre regidors del govern i dels grups de Crida i la Coalició d’Esquerres. La moció que va donar peu al debat es va rebutjar amb els vots contraris de PP i Ciutadans, que van condicionar el seu vot a un seguit de mesures de millora de la regidoria d’Ensenyament, una partida per comprar llibres de text i que es reclami el deute a la Generalitat per pagar aquesta despesa; totes aquestes mesures s’haurien d’aprovar -segons el pacte- en el ple de novembre. Escoltem el portaveu popular, Joaquin Briones, i el de Ciutadans, Josep Maria Cano:

Les mocions van acaparar el pes polític del ple d’ahir: se’n va aprovar una de la Coalició d’Esquerres demanant que es faci un pla de fonts al Municipi i una altra de Ciutadans per crear una Oficina del Voluntariat. També es van aprovar les 3 mocions que presentava CiU per millorar el servei de rodalies RENFE a Catalunya, de suport als 25 anys de La Marató de TV3 i de suport dels acords de pau a Colòmbia. El ple va aprovar també el compte general de l’exercici de 2015 i la creació del servei de Casal d’Infants Municipal.

Escolta la crònica del ple:

Escolta la sessió sencera AQUÍ.

Translate »