?Ensenyament no confirma el tancament del Mar Nova, però tampoc en garanteix la continuïtat

Escola Mar Nova

Serveis Territorials d’Ensenyament ha dit aquest matí que no està tancant l’escola Mar Nova, però tampoc ha garantit al 100% la continuïtat del centre el curs 2017-2018. Escoltem la directora Carmina Pinya:

Pinya sí que ha confirmat que el curs vinent no hi haurà línia de P3 a la Mar Nova i que s’encetarà un procés d’integració del centre amb una altra escola del municipi, molt probablement el Montserrat. La directora ha justificat aquestes accions en la davallada de preincripcions de P3, que ha passat de més de 30 el curs passat a les 11 del curs actual. Carmina Pinya també ha dit que els pares de 32 alumnes de l’escola havien demanat el trasllat a altres centres.

Escolta l’entrevista a Carmina Pinya:


La notícia sobre el possible tancament de l’escola Mar Nova no ha trigat a provocar reaccions. L’Ampa de l’escola ha fet públic un comunicat (comunicat premsa mar nova 04052016) en el qual dóna per feta la decisió de tancar el centre (alguns dels seus membres asseguren que així els ho va comunicar l’inspector d’ensenyament) i manifesta indignació i rebuig per la circumstància. Coalició d’Esquerres, ERC, Ciutadans o Crida Premianenca, van emetre ja ahir diversos tuits de rebuig a la decisió, que atribueixen a Serveis Territorials d’Ensenyament i a l’Ajuntament, i reclamen tant que s’informi l’oposició com que s’estableixi amb urgència algun tipus de diàleg. Alguna d’aquestes piulades interpel·lava a l’alcalde Miquel Buch que contestava mostrant-se disposat a parlar-ne. Per la seva part, el portaveu de Ciutadans, Josep Maria Cano ha explicat que l’alcalde Miquel Buch ha confirmat una reunió aquesta tarda amb els grups de l’oposició per donar-los explicacions. D’altra banda, Crida Premianenca ha emès un comunicat en el qual diuen que, en cas de confirmar-se el tancament, seria ‘un atac sense precedents a les escoles públiques que significaria una privatització encoberta del sistema educatiu.

Translate »