?L’estabilització de l’edifici sinistrat costarà 400.000€ que avançarà l’Ajuntament i els treballs s’allargaran uns dos mesos

Ahir durant tot el dia es va estar descarregant material per a les obres (Foto: Fabio Suárez)Ahir durant tot el dia es va estar descarregant material per a les obres (Foto: Fabio Suárez)

L’edifici afectat per l’explosió de diumenge es recuperarà. Així de taxatiu s’ha mostrat avui el cap de l’àrea de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament, Jordi Lluch, després que ahir els tècnics de l’empresa Control Demeter fessin els primers treballs sobre el terreny. Lluch ha explicat que els treballs més delicats es faran al llarg de la setmana vinent i posteriorment es faran les tasques d’estabilització de l’edifici, que podrien durar entre un mes i mig i dos mesos, tot plegat amb un pressupost de 400.000€ que haurà d’avançar l’Ajuntament:

També ha dit Lluch que més endavant, quan les despeses es coneguin amb precisió, caldrà repercutir-les a les empreses asseguradores. En el marc dels treballs i la planificació s’haurà d’anar veient -ha indicat- quan podran tornar a casa els veïns dels blocs afectats (en primera instància els d’Elisenda de Montcada 39 i primeres portes de Gran Via 192-194 i, més endavant, els de Gran Via 196-198). Pel que fa als objectes de valor que han quedat als blocs afectats, Jordi Lluch ha explicat que seran els mateixos tècnics de l’empresa contractada qui els recolliran i classificaran per retornar-los als seus propietaris.

Translate »