63 alumnes dels instituts premianencs comencen les proves de selectivitat

63 alumnes dels instituts de Premià de Mar, 38 del Serra de Marina i 25 del Cristòfol Ferrer, han encetat aquest matí les proves de la selectivitat. La novetat d’aquest any és que 3.000 alumnes de Formació Professional que opten a carreres amb notes de tall més altes s’examinen d’una part de la selectivitat per apujar nota. Avui es fan les proves de llengua i literatura castellana i catalana. Le notes es publicaran per internet el 30 de juny.

Prop de 30.000 estudiants catalans comencen avui les Proves d’Accés a la Universitat amb els exàmens de llengua i literatura castellanes i llengua i literatura catalanes.

La novetat d’aquest any és que 3.000 alumnes de Formació Professional que opten a carreres amb notes de tall més altes s’examinen d’una part de la selectivitat per apujar nota. Segons informa el portal 3cat24.cat, es tracta d’una mesura per evitar, com va passar l’any passat, l’entrada massiva d’estudiants procedents d’FP a les facultats. La nova normativa, ordenada pel govern espanyol, ha estat rebutjada al carrer per les associacions d’estudiants i, fa pocs dies, al Parlament de Catalunya, que va aprovar una resolució que demana el retorn al sistema tradicional de reserva de quotes per als estudiants de cicles formatius.

Pel que fa a la planificació dels exàmens de Selectivitat, les proves d’aquest any es distribueixen al llarg de tres jornades. Segons El Periódico de Catalunya, avui dimecres, el gruix dels estudiants que es presenten a la selectivitat s’enfrontaran als exàmens de llengua i literatura castellanes i llengua i literatura catalanes. Demà dijous es reserva per a les altres tres matèries obligatòries: història, filosofia i llengua estrangera. L’última de les jornades es dedicarà a les matèries de modalitat escollides al batxillerat.

Pel que fa a Premià de Mar s’han presentat a la Selectivitat un total de 63 alumnes dels instituts de la ciutat. Són concretament 38 alumnes del Serra de Marina i 25 del Cristòfol Ferrer.

Segons el calendari del departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat els resultats de les proves de Selectivitat es podran conèixer per internet el proper 30 de juny.

Be the first to comment on "63 alumnes dels instituts premianencs comencen les proves de selectivitat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »