64 tripulacions van participar aquest dissabte a la RETMAR, darrera regata del Trofeu Comodor del Nàutic Premià

Regata RETMARRegata RETMARL’horitzó premianenc es va omplir de veles aquest  dissabte amb la disputa de la Regata RETMAR, tradicional  prova final del Trofeu Comodor de Premià. 

La jornada final del Trofeu Comodor va ser esplèndida en la seva climatologia i els 66 vaixells en la línia de sortida van gaudir d’un agradable sol tardorenc i un vent estable

La flota estava repartida entre Regata (38 participants) i Creuer (24 participants), amb 14 inscrits addicionals en la categoria de Tripulació completa, singularment admesa en la Regata RETMAR. Es van establir tres sortides escalonades en 5 minuts i la flota havia de completar un recorregut costaner combinant cenyida i vents portants d’11 milles (Regata i Tripulació) i de 6 milles per als Creuer.


El més ràpid entre els Regata va ser el DK 46 ‘Hydra’ d’Óscar Chaves (CN El Balís), completant el recorregut en 1.42 hores, un temps insuficient per a imposar-se en compensat al X-35 ‘Comet@’ de Lluis Blanchar. Tercer en la màniga va ser el Dehler 35 ‘Fabulastic’ d’Adam Mora (CV Mataró.


La General 2019 del Trofeu Comodor entre els Regata se la va emportar el ‘Comet@’ de Lluis Blanchar, seguit pel X-46 ‘X-Merit’ de Tito Moure (CV Blanes) i el ‘Fabulastic’ d’Adam Mora.


La classificació de la Regata RETMAR entre els Creuer va estar especialment ajustada, amb els sis primers separats per menys de sis minuts en compensat.

El més ràpid, amb un temps d’1.20 hores per a completar el recorregut, va ser el Hanse 312 ‘Lulumarlu’ de Joan Parés (CV Mataró), tercer finalment en temps compensat, precedit pel First 21.7 ‘Atatita’ de Ricard Albert (CN Premià) i el Puma 32 ‘La Papillon’ d’Antonio Mostazo (CV Mataró).

Els mateixos protagonistes, alterant la seva ordre, configuren el podi de la General del Trofeu Comodor en la dicisión Creuer, amb el ‘Lulumarlu’ en primer lloc, seguit del ‘Atatita’ i el ‘Le Papillon’.


Després de la regata, les instal·lacions del CN de Premià van donar la benvinguda a totes les tripulacions per al lliurament de premis de la Regata RETMAR i el Trofeu Comodor 2019, així com un sorteig d’obsequis cedits pels patrocinadors de totes dues proves.

Escoltem Toni Gallart, comodor del Club Nautic Premià:

Imatges de la Regata

Translate »