A Premià de Mar hi havia a final de desembre 2.546 veïns sense feina, 81 menys que el mes anterior

El mes de desembre va donar un lleu respir a l’ocupació. Segons les dades analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, el col•lectiu de dones aturades al Maresme va disminuir en 367. En canvi, es va incrementar el d’homes sense feina en 212 persones. El resultat final va ser un descens de la xifra total de persones desocupades a la comarca de 155. La taxa d’atur es manté propera al 16,9%.
En total el Maresme ha tancat el 2011 amb 38.533 persones demandants de feina. El sector serveis és el que aplega el major nombre d’aturats, seguit de la indústria i la construcció.
La reactivació del sector serveis durant el mes de desembre va aconseguir capgirar la tendència a l’alça de l’atur i reduir en un 0,40% el volum de persones desocupades. Tot i la lleugera davallada registrada el mes de desembre, el balanç global del 2011 no va ser gens positiu. La xifra de persones desocupades al Maresme va crèixer en 3.547 respecte a 2010.
Segons aquest informe, només hi ha tres municipis que en la comparativa interanual presenten un descens de l’atur i que són Teià, Sant Iscle de Vallalta i Caldes d’Estrac. En canvi, si es fa la comparació mensual, aquest descens es detecta a 14 de les 30 poblacions de la comarca, entre ells Premià de Mar. Les dades de l’atuir han donat un respir a la ciutat durant el desembre i així a finals de mes hi havia a la ciutat 2.546 veïns sense feina, 81 menys que al final del novembre la qual cosa deixa la taxa de l’atur a Premià de Mar en el 17,28%, per sobre de la mitjana de la comarca que és del 16,86%. En la variació anual veiem que hi ha 128 premianencs més a l’atur que al final del 2010.
Tornant a la comarca, Pineda de Mar es manté com el municipi amb una major taxa d’aturats, seguit de Mataró i Tordera.

Be the first to comment on "A Premià de Mar hi havia a final de desembre 2.546 veïns sense feina, 81 menys que el mes anterior"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »