ADIF demana que s’inclogui l’espai que ocupa el baixador com a possible zona per construir la nova estació

Estat actual del baixador de Premià de Mar

El gestor ferroviari ADIF ha demanat a l’Ajuntament de Premià de Mar que inclogui al Pla d’Ordenació Urbana l’espai que ocupa l’actual baixador com a possible zona on construir la nova estació de RENFE de can Pou. L’actual Pla només contempla una zona més a Llevant d’aquest espai. L’ajuntament, que ahir va aprovar aquesta modificació en el Ple, manté màxima prudència sobre el tema del baixador, però constata que ADIF està fent moviments al respecte.

Seguim amb la crònica del ple de febrer i ens centrem ara en un dels punts que es passaven des de l’àrea d’Obres Públiques i que feia referència, atenció, a l’hipotètic baixador o segona estació de RENFE al barri de can Pou. El gestor ferroviari ADIF va demanar a l’Ajuntament que inclogués la zona on s’ubica l’actual baixador, que mai no ha entrat en ús, com a possible zona on ubicar el nou. Aquest sol·licitud vindria donada pels estudis que ADIF ha estat fent sobre el terreny. El que es demanava al Ple era fer un requeriment al Pla d’Ordenació Urbana Municipal de la ciutat per incloure aquesta modificació. Ho ha explicat a Premià Notícies la tinent d’alcalde de Serveis Territorials de Premià de Mar, Marisa Farreras.

Més enllà de les qüestions merament tècniques que implica aquesta sol·licitud, al ple es respirava una certa satisfacció davant l’evidència que ADIF s’estava movent d’alguna manera de cara a la nova estació. Tot i això, des de l’Ajuntament es manté la màxima prudència.

Tal com es va recollir en la sessió d’ahir, la lluita per la nova estació de can Pou es remunta a 20 anys enrere. És per això que la consigna des de l’Equip de Govern, a banda d’insistir en la prudència, és facilitar les coses a ADIF tant com sigui possible.

Aquest punt, no cal dir-ho, es va aprovar per assentiment.

Be the first to comment on "ADIF demana que s’inclogui l’espai que ocupa el baixador com a possible zona per construir la nova estació"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »