Adif planeja esculleres al Maresme per protegir la via del tren

La línia R1 al seu pas pel Maresme (foto: ARA)

La línia R1 al seu pas pel Maresme (foto: ARA)

La companyia ferroviaria Adif està treballant en la construcció d’unes esculleres que protegeixin la línia R1 de tren que passa pel Maresme. Ho revelava aquest cap de setmana passat un reportatge al dominical del diari Ara sobre l’augment previst del nivell del mar, que alguns estudis situen entre els 90 i els 180 centímetres l’any 2100 a causa del canvi climàtic.

El reportatge es basa en diversos estudis i també en una entrevista al professor Agustín Sánchez-Arcilla, director del laboratori d’enginyeria maritíma (LIM) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Segons càlculs del LIM de la UPC del 2010, d’aquí 10 anys un 30% de les platges catalanes tindran menys de 15 metres d’amplada, insuficient per protegir-se dels temporals. Per aquest motiu Sánchez-Arcilla demana un pla i deixar de gastar diners en va amb regeneracions de sorra que tenen una utilitat efímera perquè cada hivern es torna al punt inicial.

I com que una de les infrastructures més amenaçades per l’augment del nivell del mar és la línia ferroviària del Maresme, l’autor del reportatge indica que ha preguntat a Adif -el gestor públic d’infraestructures ferroviàries- si té algun pla de futur previst, i explica que estan treballant per construir unes esculleres que protegeixin aquesta línia de tren del Maresme. Segons l’articulista Adif no va voler donar més detalls ni terminis, però sí que diuen que estan començant a elaborar un pla conjuntament amb la Generalitat, el ministeri i els ajuntaments afectats.

Be the first to comment on "Adif planeja esculleres al Maresme per protegir la via del tren"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »