Ajuntament i Ensenyament dibuixen la ruta per la futura Mar Nova a l’espera encara que la Generalitat signi el conveni

La reunió d'ahir va tenir lloc a Serveis Territorials d'EnsenyamentSeu dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Mataró

Reunió la setmana passada de l’Ajuntament de Premià de Mar (amb l’alcalde i la regidora d’ensenyament) amb Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament en què les dues parts van fixar els pròxims terminis en el procés previ a la construcció de la nova escola Mar Nova. Segons ha explicat avui l’alcalde Rafa Navarro, sota la previsió que l’1 de gener de 2022 la Generalitat haurà rubricat el conveni que donarà competències a l’Ajuntament per assumir el projecte (conveni que Premià de Mar ja va aprovar el maig passat), ara l’escola farà el procés participatiu per recollir aportacions i després d’això l’Ajuntament en farà un avantprojecte. I a principis de 2022, segons l’alcalde, projecte i licitació:

Navarro també ha explicat que en la reunió amb Serveis Territorials, que servia per conèixer el nou director d’aquesta delegació del Maresme i el Vallès Oriental, també es va parlar de la futura Oficina Municipal d’Escolarització (OME), una antiga aspiració premianenca. L’alcalde ha dit que el Pressupost 2021 ja té fins i tot una partida per contractar un responsable, però que s’espera que la Generalitat traspassi la competència per poder-hi donar curs:

Segons Navarro, el mateix Departament d’Ensenyament va suggerir en el seu moment esperar que la llei fes obligatòria aquesta oficina a municipis de més de 20.000 habitants per tal de poder accedir a les ajudes corresponents. Ara que la llei ja ho indica, la competència hauria d’arribar de manera imminent i serà aleshores quan es farà un procés selectiu i es posarà en marxa la nova oficina.

Escolta les declaracions de Rafa Navarro:

Translate »