Allau d’ocupacions d’immobles a Mataró aquest 2021, que fa que govern i policia facin un crit de socors

Moment de la Junta de Seguretat d'ahir (foto: Ajuntament de Mataró)

A Mataró les ocupacions d’immobles s’han disparat de tal manera els últims temps que ahir s’hi va dedicar una Junta Local de Seguretat específica. Segons informa el mateix consistori, de gener a setembre de 2021 s’han produït en aquesta ciutat 367 usurpacions d’immobles (és a dir, una mitjana mensual de 40, més d’una cada dia), mentre que el 2020, en el mateix període se’n van consumar 136 (15 mensuals). Si bé és cert que les mesures i els dispositius policials especials que s’han adoptat els últims mesos han permès evitar molts més intents que en període anterior (de 27 a 128), l’increment d’intents consumats ha fet, com diem, que la problemàtica sigui ara un dels maldecaps més candents a la capital maresmenca. Segons informa El Capgròs, tant la Policia Local com el govern han demanat a Mossos i els dos cossos de la policia espanyola que investiguin i ataquin les màfies que fan negoci amb els pisos ocupats, que és la causa principal que s’assenyala del repunt de les ocupacions. Mateo Sánchez, cap del cos policial municipal, admetia després de la junta de seguretat que “la realitat els sobrepassa”

Eren declaracions que publicava Mataró Audiovisual. Al seu torn l’alcalde David Bote va tornar a reivindicar canvis legislatius:

En la seva nota de premsa l’Ajuntament mataroní recorda que el 2017 es va crear la Unitat de Convivència i Civisme de la Policia Local que específicament està orientada a la prevenció i lluita contra les usurpacions d’immobles i el maig de 2020 l’Ajuntament va posar en marxa un protocol que permet decretar la inhabitabilitat d’immobles davant aquells casos en què es detecten irregularitats o danys.

Translate »