Anna Casquet, biòloga del CRAM: “la nidificació de tortugues a les nostres platges va en augment i hem de fer el possible perquè ho puguin fer”

Anna Casquet entrevistada per TV3 a les instal·lacions del CRAMAnna Casquet entrevistada per TV3 a les instal·lacions del CRAM

Els 58 ous de tortuga babaua que hi ha des d’ahir a la platja de Llevant podrien ser objecte d’un dispositiu de custòdia -semblant al que es va organitzar a Mataró fa unes setmanes- si així ho decideixen els experts i l’Ajuntament. Ahir 58 dels 62 ous postos per la tortuga a la platja de la Descàrrega van ser traslladats a Llevant, on es considera que podran incubar-se en condicions. La biòloga del CRAM Anna Casquet parla d’un fenomen en augment i de la necessitat que la població del mediterrani occidental en prengui consciència:

Casquet també ha indicat que els ous estan sans i que això els fa ser optimistes. Amb tot, l’estadística diu que només 1 de cada 100 exemplars supera els primers anys de vida, i per això el CRAM s’ha quedat 4 ous, que podrien passar en captivitat els primers mesos a fi d’assegurar-ne la supervivència. El període d’incubació d’aquesta espècie és d’entre 55 i 65 dies, de manera que l’eclosió es podria produir durant l’octubre.

Escolta un resum de l’entrevista a Anna Casquet, on valora científicament la posta de la tortuga, parla d’un eventual dispositiu de custòdia a la platja i afirma que l’arribada de tortugues marines a nidificar al Mediterrani occidental és un fenomen cada cop més freqüent:

Translate »