S’activa la Zona de Baixes Emissions (ZBE) a l’àmbit de Rondes de Barcelona

Zona Baixes EmissionsZona Baixes Emissions

Els conductors de Premià de Mar que utilitzen l’àmbit de Rondes de Barcelona, a partir de dijous 2 de gener, entraran a la Zona de Baixes Emissions (ZBE). Els senyals de circulació verticals ja indiquen el veto permanent als vehicles més contaminants, aquells que no tenen l’etiqueta ambiental de la Direcció General de Trànsit (DGT), unes 150 càmeres seran les encarregades de llegir les matrícules per controlar el compliment d’aquesta nova norma. Caldrà acostumar-nos a la nova normativa, per aquest motiu fins a l’1 d’abril no hi haurà sancions.
L’àrea restringida, que vindrà acompanyada de la declaració d’emergència climàtica, afecta en un primer moment uns 50.000 vehicles que circulen diàriament per l’àmbit de la ZBE, una àrea amb una extensió de 95 quilòmetres quadrats de superfície, que inclou la zona intrarrondes, l’Hospitalet de Llobregat i parts de municipis limítrofs com Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat i Sant Adrià de Besòs. Els vehicles afectats pujaran a 125.000 en quatre anys, ja que la restricció s’aplicarà de manera progressiva a diferents vehicles segons l’etiqueta ambiental.
Els vehicles contaminants que sí que quedaran afectats per les restriccions podran circular per l’àrea restringida en l’horari protegit –laborables de 7 del matí a 8 de la tarda– un total de 10 dies a l’any, i les infraccions començaran a sancionar-se l’abril, amb quantitats que oscil·laran entre els 100 i els 500 euros segons la gravetat.

Translate »