Cap ajuntament de la província s’avé a acollir els premis Butaca per motius pressupostaris

Cap ajuntament de la província de Barcelona s’ha avingut a acollir enguany la gala dels Premis Butaca. La situació financera dels ajuntaments agreujada per la crisi ha fet que cap consistori barceloní accepti l’organització d’una gala que val 45.000€. La gala es farà finalment al teatre Artèria Paral·lel de Barcelona el 30 de novembre. Els premis ja no lliuraran Butaques en disciplines cinematogràfiques. A canvi en tenen dues teatrals noves.

La 16ena edició dels premis Butaca de Cinema i Teatre ja està en marxa i arriba amb novetats importants. L’edició 2010 d’aquest premis nascuts a Premià de Mar viurà la seva gala per primera vegada en un dimarts i no en un dilluns. Serà el 30 de novembre al nou teatre Artèria Paral·lel de Barcelona i aquí és on rau la novetat més cridanera d’aquesta edició dels  premis, la repetició de la gala a Barcelona i el fet de realitzar-se aquesta per primera vegada a un teatre. El motiu una vella i lamentable coneguda: la crisi. El cas és que cap ajuntament de la província de Barcelona ha pogut assumir els 45.000€ del muntatge. Fer els premis a Barcelona i fer-los a un teatre minimitza molt els costos de la producció dels premis.

El cas és que els premis Butaca, segons el conveni signat en el seu moment amb la Diputació, haurien de tornar l’any vinent a Premià de Mar. Ja veurem què passa amb d’aquí a un any amb la situació econòmica del municipi.

Ubicació a banda, l’altra novetat de l’edició d’enguany dels premis Butaca és la retirada dels guardons de cinema que es venien lliurant. Els organitzadors dels premis consideren que l’arribada dels premis Gaudí de cinema fa innecessari que els Butaca se n’ocupin i, a més, els permet d’especialitzar-se en les arts escèniques. Per aquet motiu s’ incorporen dues noves categories per les produccions de fora de Catalunya.

El període de votacions  de la setzena edició dels premis Butaca acabarà el 22 de novembre. Per votar heu d’entrar al web premisbutaca.cat

Be the first to comment on "Cap ajuntament de la província s’avé a acollir els premis Butaca per motius pressupostaris"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »