Jornada electoral amb més candidatures que mai a Premià de Mar

Final del Debat de Dijous a l'AmistatFinal del Debat de Dijous a l'Amistat

Avui diumenge, un total de 20.431 persones censades a Premià de Mar podran votar a les eleccions locals i al Parlament Europeu, en les 28 meses repartides en 9 col·legis electorals: l’escola La Salle, l’edifici Santa Tecla, el poliesportiu Voramar, l’escola La Lió, les escoles de la Gran Via de Lluís Companys, les escoles El Dofí i Sant Cristòfol, la biblioteca municipal Martí Rosselló i Lloveras i l’Institut Premià de Mar.
Ràdio Premià de Mar us oferirà les dades de participació durant la jornada i un programa especial que comptarà amb representants dels diferents partits i coalicions que es presenten a les eleccions municipals, recordem que aquest diumenge concorren onze candidatures que postulen a regir els destins dels premianencs durant els quatre anys vinents:
– Esquerra Republicana de Catalunya – Junts per Premià – Acord Municipal (ERC-JxP-AM)
– Primàries Premià de Mar-Primàries Catalunya (Primàries)
– Ciutadans, Partido de la Ciudadania (Cs)
– Premià en Comú Podem-En Comú Guanyem (PECP-ECG)
– Crida Premianenca-Candidatura d´Unitat Popular-Alternativa Municipalista (CP-CUP-Amunt)
– Partit dels Socialistes de Catalunya-Units per Premià de Mar-Candidatura de Progrés (PSC-CP)
– Junts per Premià de Mar/JxCAT-Partit Demòcrata (PDeCAT-Junts)
– Partit Popular/Partido Popular (PP)
– VOX (VOX)
– Empenta per Premià (ExP)
– Sempre per Premià (SxP)

El recompte d’avui serà llarg a causa de la concurrència de les eleccions europees i en alguns llocs les autonòmiques i els consells locals.
Segons la Llei Orgànica 5/1985 del Règim Electoral General, els recomptes han de ser consecutius. És a dir, primer unes eleccions i després unes altres. I l’ordre també està marcat per llei: primer les europees, després les municipals, en tercer lloc les autonòmiques i, finalment, els consells locals.
Quan tanquin els col·legis a les vuit del vespre, els membres de les meses començaran a comptar el vot de les eleccions europees. Un cop comptat el vot de les europees, serà el moment de comptar el vot de les municipals. Les meses que acabin el recompte el podran enviar a la central de dades i l’aixeta de l’escrutini s’obrirà a partir de les nou del vespre. A partir d’aquesta hora, representants de les diferents formacions comentaran en directe des dels estudis de Ràdio Premià de Mar les dades que vagin arribant.
La programació especial finalitzarà quan tinguem els resultats del municipi. Aquest programa posarà el punt final a la cobertura informativa d’aquestes eleccions municipals que des del dia 10 es programa a l’emissora. En aquesta programació s’ha entrevistat als onze caps de llista dels partits i coalicions i s’han programat dos debats en públic en directe des del Teatre l’Amistat, així com el seguiment informatiu diari de l’activitat dels partits al butlletí de campanya.

Translate »