Crida demana al govern que obri el grup assessor Covid a totes les forces polítiques i a experts

Crida Premianenca demana al govern municipal que replantegi la tasca i composició de l’anomenat “grup assessor COVID”, format per JxCat, el PSC i C’s, i que n’obri la participació a tots els grups polítics municipals i a persones expertes. D’aquesta manera, segons detallen des de la formació, es podrà abordar l’actual situació de pandèmia, repensar una taula de treball permanent i una coordinació efectiva. Tot plegat, amb la intenció que les afectacions que pugui generar la Covid19 en un futur puguin amortiguar-se al màxim.

En un comunicat, Crida critica que el grup assessor s’ha mostrat ineficaç en els seus propòsits perquè no s’han impulsat plans d’acció, ni es coneixen sinergies ni propostes.

A parer de Crida, hi ha cinc eixos claus als que cal donar resposta: en destaca la població de risc a la que, segons detallen, cal protegir per evitar que visquin situacions limit, tant a nivell sanitari com a l’hora de garantir el seu accés a l’alimentació o l’educació. Per a Crida, també és vital centrar esforços en residències i centres educatius per garantir tant la seguretat com la pràctica normal de l’activitat, tant asistencial, en el cas de les residències, com la lectiva, a les escoles.

Un altre punt important destacat al comunicat és el comerç, ja que, segons Crida, cal fer tot el possible perquè no s’aturi l’activitat davant la pandèmia i consideren que caldria engegar noves ajudes fer frenar el cessament de l’activitat econòmica i empresarial. Alhora, també valoren crucial seguir conscienciant la població, l’ampliació de voreres i la pacificació de carrers. 

Escolta el fragment d’Andreu Mumbru, de Crida Premianenca

Translate »