Crida exigeix al govern mesures urgents en habitatge davant l’amenaça d’una “onada de desnonaments” i un repunt dels pisos turístics

Família desnonada recentment a Premià de Mar (Foto: Xarxa d'Habitatge)

Crida Premianenca ha advertit les últimes hores a l’equip de govern dels problemes que es poden desencadenar en breu si no s’adopten mesures urgents en matèria d’habitatge, moltes de les quals -recorda aquest grup municipal- han estat aprovades al ple. En concret fan notar que amb el final de l’estat d’alarma podem assistir a una “onada de denonaments” de famílies vulnerables, i també adverteixen que aquest mes d’agost entrarà en vigor el nou Decret de Turisme de la Generalitat, que obre la porta a noves modalitats de lloguer turístic i que pot desembocar en un increment important de nous habitatges d’aquesta naturalesa al nostre municipi. Tant per un cas com per l’altre, segons Crida, el govern premianenc ja hauria d’haver actuat: a fi d’avançar-se a l’entrada en vigor del decret per mitjà d’una ordenança reguladora, d’una banda, i per tal de protegir les famílies més vulnerables davant l’amenaça dels desnonaments. Escoltem el regidor Andreu Mumbrú, que parlava ahir a l’espai d’opinió dels grups municipals:

En concret el Decret de Turisme, que va aprovar el govern l’agost de 2020, permet que qualsevol residència estable pugui acollir habitacions turístiques. Es va donar aleshores un any als Ajuntaments perquè ho autoritzessin o no a través d’una ordenança pròpia, que és el que reclama Crida Premianenca. 

Translate »