Crida premianenca en contra del transvasament de sorra a la platja

Crida Premianenca s’oposa al transvasament de sorra de la platja de Llevant a les platges del centre de la ciutat que s’ha de realitzar en els propers dies. El portaveu del partit al ple de l’Ajuntament, Joan Ribet, ha demanat que l’equip de govern es posicioni més clarament sobre les platges. Ribet ha apuntat també que Crida Premianenca estudiarà possibles accions de protesta per quan es faci l’aportació de sorra.

Primeres reaccions a l’anunci fet dimarts per la regidora de medi ambient en funcions, Marisa Ferreres, sobre la imminent aportació de sorra a les platges del centre de Premià: Crida Premianenca s’oposa totalment a aquesta decisió i demana a l’equip de govern un posicionament més clar respecte la sostenibilitat de les platges premianenques.

El portaveu de Crida Premianenca al ple de l’Ajuntament, Joan Ribet, ha qualificat de lamentable tant l’aportació de sorra com el moment en el qual es realitzarà, amb la temporada de bany en marxa.

En conseqüència, el partit Crida Premianenca es mostra contrari a qualsevol aportació de sorra fins que es trobi una solució definitiva a la pèrdua anual de platges. Sobre els arguments que defensen la regeneració de sorra per motius de seguretat a la senda marítima i les vies del tren, la formació considera que tampoc són factors vàlids tenint en compte que les aportacions de sorra s’estan fent en un moment de l’any on els temporals són inexistents.

El portaveu de Crida Premianenca ja s’ha reunit amb l’alcalde Miquel Buch per traslladar-li les seves inquietuds respecte les platges. Joan Ribet considera que l’equip de govern està intentant acontentar dues posicions actualment irreconciliables a la ciutat com són la necessitat lúdica de les platges i la sostenibiltitat mediambiental del litoral. És per això que Ribet ha demanat a l’alcalde una posició menys ambivalent.

Les aportacions de sorra d’enguany es faran mitjançant camions que traslladaran la sorra de la platja de Llevant a les platges del centre de la ciutat. Per tant, al contrari que l’any passat, el vaixell draga NO farà acte de presència. Fent memòria de les protestes que van tenir lloc l’estiu passat quan el vaixell va fer la seva aparició, amb premianencs ocupant la platja i aturant els treballs de regeneració durant un parell d’hores, Joan Ribet ha emplaçat a properes reunions del seu partit l’organitzar o no accions d’aquest tipus.

El transvasament de sorra d’una platja a l’altra s’ha de fer en els propers dies, però la data exacta és encara una incògnita.

Be the first to comment on "Crida premianenca en contra del transvasament de sorra a la platja"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »