▶️Crida Premianenca s’aixeca contra la ‘tirania de l’estètica’

Imatge dels cartells de la campanya de Crida Premianeca.Imatge dels cartells de la campanya de Crida Premianeca.

Sota el títol de ‘Contra la tirania de l’estètica: we are so fucking beautiful (Som fotudament boniques)’, Crida Premianenca ha posat en marxa a Premià de Mar una campanya que busca assenyalar els espais publicitaris que hi ha a la ciutat que només presenten un tipus concret de cànon de bellesa amb el qual, diu el manifest de la campanya, les dones no s’hi troben reflectides. L’acció, que es duu a terme a diverses ciutats del territori i que arribarà en forma de moció al ple de l’Ajuntament, pretén assenyalar i denunciar aquestes imatges a espais públics del municipi i donar visibilitat a tipus diferents de bellesa. Brenda Bär és regidora de Crida Premianenca.

Crida ja ha començat a enganxar cartells d’aquesta campanya al municipi. Brenda Bär ha denunciat que molts d’aquests cartells han estat ràpidament arrencats, un fet sobre el qual la regidora de Crida ha assenyalat que mentre ningú no actua contra imatges que es poden considerar sexistes, aquests cartells que visualitzen altres cànons de bellesa femenina han estat ràpidament atacats.
D’altra banda, Crida Premianenca ha celebrat la primera assemblea de la temporada per a començar a preparar les accions polítiques que duran a terme en el curs polític 2017-2018. Aquestes primeres accions se centren en la celebració del referèndum per a la independència de Catalunya de l’1 d’octubre. En aquest sentit dimarts vinent la formació celebrarà una assemblea oberta per a organitzar la campanya pel referèndum i la defensa de la consulta davant de possibles accions contràries. Escoltem de nou Brenda Bär.

Pel que fa a les primeres mocions que Crida portarà al ple, destaquen una perquè la comunicació municipal no inclogui imatges sexistes, i una altra per a la creació d’una xarxa anti-rumors per lluitar contra el racisme.

Translate »