Demanda judicial contra la regulació de l’empadronament; per deixar-la sense efecte i per fixar un precedent a Catalunya

La presentació del contenciós s'ha fet a la plaça de la Foneria (Foto: PECP)

Els partits Crida Premianenca i Premià En Comú Podem, amb el suport de diverses entitats, presentaran un contenciós administratiu contra l’actual regulació de l’empadronament, sorgida de la moció que va aprovar el ple el setembre passat. Ho han anunciat aquest matí en un acte a la plaça dels Països Catalans, on també s’ha presentat un comunicat conjunt. El propòsit, diuen, és doble: deixar sense efecte a Premià de Mar una normativa que consideren que vulnera drets fonamentals i, alhora, fixar un precedent que pugui servir a altres municipis de Catalunya. Escoltem, en nom dels demandants, el regidor de Crida Andreu Mumbrú:

Els fonaments legals en què es basa el contenciós, segons han explicat en aquest acte, són 3: consideren que l’exigència d’un títol de propietat o contracte de lloguer per l’empadronament infringeix la llei i es fa una aplicació esbiaixada de les potestats municipals; s’incorre en una desviació de poder perquè es vol donar al padró un ús impropi, com és el de perseguir l’ocupació il·legal d’immobles; i finalment, com dèiem, es considera que la normativa actual vulnera drets fonamentals, “criminalitza la pobresa i reforça el racisme institucional”, en paraules de Mumbrú. Les entitats que s’han sumat a l’acció són Premià Acull i la Xarxa d’Habitatge del Baix Maresme.

Escolta els parlaments de l’Andreu Mumbrú (Crida Premianenca), Elena Martín (PECP) i Mouad El Kassoubi (Xarxa d’Habitatge) a la roda de premsa d’aquest matí:

Translate »