Deneguen el permís per a una carpa informativa sobre vacunes per considerar que contravé els criteris mèdics oficials i infringeix l’ordenança de convivència

Vacunacions a l'antic Ajuntament (Foto: Ajuntament de Premià de Mar)

L’Ajuntament ha denegat el permís que havia sol·licitat l’associació de veïns Premià Centre-Can Ferrerons per muntar una carpa al carrer on pretenia donar informació a la ciutadania sobre aspectes legals i mèdics relacionats amb la vacunació de la COVID. La decisió s’ha pres, segons comunicat del consistori publicat ahir, després de consultar al Centre d’Atenció Primària i en concret s’addueix que tot el tingui a veure amb la pandèmia “ha de ser tractat i explicat únicament per les administracions públiques amb competència”, i que no es pot permetre que “persones no professionals” donin “informació ni assessorament”. També s’afirma que les informacions que es volen donar contravenen les mesures de protecció establertes pel Procicat. Més enllà d’això, fonts municipals ens han indicat que la convocatòria també incompliria els preceptes de l’ordenança de civisme i convivència quan estipula que qualsevol acte públic ha de garantir la seguretat i la protecció de les persones. Des de Premià Centre ja han emès un comunicat de resposta on anuncien que tot i no compartir el criteri de l’Ajuntament respectaran la decisió i no muntaran la carpa, però denuncien que s’està vulnerant el seu dret a la llibertat d’expressió. Així mateix, asseguren que en cap cas la iniciativa té un rerefons negacionista o antivacunes sinó únicament informatiu a partir de fonts oficials, i que estaven previstes totes les mesures de seguretat per no posar ningú en perill. Tant és així, segons explica el president de l’entitat Sebastià Guirao, que inicialment el mateix alcalde s’hi va avenir:

L’alcalde ha negat amb rotunditat haver-se avingut a la iniciativa en els termes en què es va fer la convocatòria a través de whatsapp, tot i que Premià Centre s’ha desvinculat d’aquest missatge. En concret l’entitat tenia previst muntar la carpa els dies 29 i 31 d’aquest mes. Fem notar que segons el comunicat de l’Ajuntament, la convocatòria la firma l’associació Premià Centre però no va ser acordada per l’assemblea de veïns, extrem que nega el president. També ha volgut deixar clar Guirao (com ho ha fet l’Ajuntament) que l’entitat Neuro Premià no té res a veure amb la iniciativa. 

Escolta les declaracions de Sebastià Guirao:

Translate »