Destrossen intencionadament amb una excavadora un forn catalogat com a BCIL a Premià de Dalt

El forn va quedar esmicolat (Foto: Ajuntament de Premià de Dalt)

A Premià de Dalt els Mossos d’Esquadra han obert diligències arran d’una denúncia de l’Ajuntament el 10 de febrer per una acció vandàlica que va suposar la destrucció d’un forn del segle XVIII o XIX a la zona de Can Nolla catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local. N’informa el mateix consistori en una nota, que explica que uns dies abans un veí del municipi va veure que havien destrossat el forn amb una excavadora, una circumstància que va poder comprovar personalment l’arqueòleg premianenc Ramon Coll:

El forn, de forma quadrada i d’1’20m de costat aproximadament, servia en el seu moment per fabricar ceràmica, probablement empelts d’arbres fruiters, i justament Ramon Coll va ser qui va en va publicar una primera descripció fa uns quaranta anys. 

L’endemà de l’avís la Policia Local s’hi va desplaçar per aixecar acta i precintar la zona. Amb informes tècnics i fotografies l’Ajuntament va presentar denúncia als Mossos d’Esquadra, que disposa d’una secció especialitzada en patrimoni arqueològic. També s’ha demanat a la propietat de la finca que ofereixi informació sobre els fets. Val a dir que aquest cap de setmana la plataforma ecologista La Cisa per a Tothom, que s’oposa a la urbanització del sector de Can Nolla, ha denunciat els fets i ha exigit explicacions a l’Ajuntament i a la Generalitat.

Translate »