Durant el mes d’octubre es van quedar 28 premianencs més en l’atur i ja són 2.297

L’atur a la comarca del Maresme ha pujat durant el mes d’octubre en 670 persones i la taxa d’atur arriba ja al 15,4 %. El sector més castigat ha estat el de serveis i, especialment, el que té a veure amb sector turístic. Pel que fa a Premià de Mar, a finals de l’octubre hi havia 28 premianencs més en l’atur que un mes enrere i ja hi ha 2.297 premianencs en situació d’atur amb una taxa del 15,82%.

Dissortadament les notícies sobre l’atur a la comarca en el mes d’octubre no són esperançadores. Segons dades facilitades pel Consell Comarcal, 670 persones s’han sumat el mes d’octubre a la llista de maresmencs que cerquen feina. En concret, l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal ha indicat que la taxa d’atur al Maresme és ara mateix del 15,40% amb 34.886 persones desocupades. Aquest augment d’aturats es reflecteix en tots els grups d’edat, menys en el dels ciutadans que tenen entre els 16 i 19 anys. Per sectors l’increment ha estat especialment sensible  als sectors de l’agricultura i els serveis. En canvi, a la indústria i a la construcció hi ha hagut una certa remuntada de l’ocupació.

El sector més castigat és el dels serveis i aquelles activitats més directament vinculades al món turístic. En concret, dins l’àmbit de l’hostaleria l’augment percentual de persones aturades respecte al mes de setembre ha estat del 14,05%.

Pel que fa a les dades per municipis, el comportament ha estat desigual, en 18 hi ha hagut un increment de l’atur i en 12 s’ha detectat una lleugera disminució.

En el cas concret de Premià de Mar a finals d’octubre hi havia 2.297 persones aturades, 28 més que a finals de setembre. La taxa d’atur a la ciutat és del 15,82%

Pineda de Mar, amb una taxa d’atur del 19,50% encapçala la comarca en nombre de persones aturades, seguit molt d’a prop de Mataró, amb el 19,47%.

Be the first to comment on "Durant el mes d’octubre es van quedar 28 premianencs més en l’atur i ja són 2.297"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »