El carrer Sant Antoni es retira del Poble Pescador per desavinences amb l’Ajuntament

Aquest any el Carrer Sant Antoni no s'adornarà

Veïns del carrer de Sant Antoni de Premià de Mar han fet públic un manifest en el qual expliquen la seva no participació en l’organització del Poble Pescador de la festa major. Els veïns, que no han volgut fer declaracions,  parlen de manca de transparència en la gestió per part de l’Ajuntament de la fira que s’hi instal·la, i critiquen que no s’hagi motivat ni agraït la seva tasca d’aquests anys. Enguany el Poble Pescador estarà als carrers Eixample, Miquel Moragas, de la Plaça i Francesc Moragas.

Abans de començar la Festa Major, tenim una polèmica servida. Si us heu fixat en el programa de la Festa, quan parla del Poble Pescador, limita l’activitat als carrers Eixample, Miquel Moragas, de la Plaça i Francesc Moragas, de manera que no trobem el carrer de Sant Antoni, que tradicionalment havia estat el cor del Poble Pescador.

Veïns del carrer de Sant Antoni han fet públic un manifest, datat el passat 21 de juny, en el qual expliquen uns seguit de punts pels quals han pres la decisió de no acceptar el pressupost ofert per la regidoria de Cultura ni les propostes d’organització que ha establert l’Ajuntament.

Aquest veïns diuen al comunicat que han apreciat irregularitats i manca de transparència en la gestió i critiquen que no s’hagi mantingut la motivació ni l’agraïment als veïns per la seva col·laboració en aquesta activitat de la Festa.

Entre els punts més crítics aquests veïns destaquen en el seu manifest la insuficiència del pressupost assignat de 900 €, i el model organitzatiu, amb un excés de firaires en detriment dels artesans. També es diu que no els sembla ètica ni transparent la forma de contractació oral dels firaires.

Davant d’aquests punts, aquests veïns mantenen la seva demanada de que es doti l’ambientació del Poble Pescador amb un pressupost digne, participar de la mà de l’Ajuntament en l’organització de totes les activitats que es facin dins l’espai del Poble Pescador i, finalment, que canviï la que consideren ‘despreocupació’ per part de l’Ajuntament i fomentar el suport i l’agraïment als veïns per la seva tasca.

Hem, de dir que els serveis informatius de Ràdio Premià de Mar hem intentat des de fa setmanes obtenir declaracions per part d’aquest col·lectiu de veïns per oferir als nostres oients aquesta informació en un format radiofònic més aclaridor i que permetés esvair els dubtes, però aquests veïns han limitat la seva queixa a aquest manifest escrit.

Procurarem tenir una resposta a aquestes queixes per part de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament en propers espais informatius.

Be the first to comment on "El carrer Sant Antoni es retira del Poble Pescador per desavinences amb l’Ajuntament"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »