El Consell Comarcal estaria ultimant els tràmits per convertir la Nacional II en una via urbana

El Consell Comarcal del Maresme estaria ultimant els tràmits per convertir la Nacional II en una via urbana. Segons publica avui El Periódico de Catalunya, la Ronda del Maresme es construirà  a partir del 2016 en un traçat paral·lel a l’autopista C32. Segons la mateixa informació, Consell Comarcal i Generalitat han pactat un escalat de descomptes als usuaris habituals dels peatges de Vilassar de Dalt i Santa Susanna que es faran efectius a partir del segon semestre del 2010.

Després del debat de divendres sobre el futur de la carretera Nacional II, avui ens hem llevat amb una informació de nivell sobre el tema que ens parla tant de la nova via de comunicació comarcal com dels peatges de la C32.

El Periódico de Catalunya publica avui que el Consell Comarcal del Maresme està ultimant els tràmits per a la reconversió definitiva de la N-2 en una via urbana, cosa que propiciarà la nova Ronda Maresme que es construirà a partir del 2016 en un traçat paral·lel a l’autopista C-32. Segons aquesta informació, l’ens comarcal i la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat han pactat un escalat de descomptes als peatges de Vilassar de Dalt i Santa Susanna, que a partir del segon semestre d’aquest any beneficiarà els usuaris habituals.

La notícia continua explicant que en l’actualitat, el projecte Ronda Maresme, que compta amb un pressupost inicial de 220 milions d’euros, està en fase de redacció. Es tracta d’una via que ha estat dissenyada per assumir la meitat dels 40.000 vehicles diaris que actualment transiten per la N-2, que en un futur es reconvertirà en via urbana del litoral. Dos traçats paral·lels que es plantegen com a recorreguts curts, de marcat caràcter local. En canvi, com a via de mitjana i llarga distància queda l’autopista.

Ens hem posat en contacte amb el Consell Comarcal per demanar una entrevista amb el president Josep Jo. Des de l’ens comarcal, però, ens ha dit que Jo no parlarà sobre el tema fins que aquest no passi pel plenari el proper 16 de Març. Entre tant, en propers espais informatius buscarem reaccions a nivell municipal i de la Plataforma Camí Ral.

Be the first to comment on "El Consell Comarcal estaria ultimant els tràmits per convertir la Nacional II en una via urbana"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »