El conseller d’interior es desplaça a Premià de Mar per prendre part del dispositiu desplegat arran de l’explosió

El conseller Jané parlant amb els mitjansEl conseller Jané parlant amb els mitjans

El conseller d’interior de la Generalitat, Jordi Jané, ha pres part aquesta tarda d’una trobada participada per polítics locals (encapçalats per l’alcalde Miquel Buch), tècnics municipals i membres dels cossos de bombers, Protecció Civil, Mossos d’Esquadra i Creu Roja que treballen arran de l’explosió aquest matí en un pis de la Gran Via de Lluís Companys. Després de la reunió, que ha començat a quarts de set i que s’ha fet al pavelló municipal, Jané ha parlat per la premsa i ha fet una explicació detallada tant dels efectes de la deflagració com del dispositiu que s’està habilitant per atendre les persones afectades.

Així, Jané ha explicat que encara no es coneixen les causes de l’explosió i que, per tant, no es pot descartar cap hipòtesi (ni tan sols una causa de tipus criminal). En aquest sentit ha indicat que a hores d’ara dirigeix la investigació el Jutjat de Mataró i el cas està sota secret de sumari. També ha parlat de la víctima (una dona d’entre 50 i 60 anys) i del ferit crític (cremades al 30% del cos) que roman a la Vall d’Hebron, que estava en el mateix pis que la dona morta i té més o menys la mateixa edat. Hi ha dos ferits greus més que estan a l’UCI de Can Ruti. A banda d’aquests, hi ha hagut fins a 13 ferits més de diversa consideració però ja donats d’alta.

La 2a planta del bloc on hi ha hagut l’explosió està molt malmesa (pràcticament no s’hi pot accedir) i caldrà esperar encara perquè els veïns de tot el bloc hi puguin tornar. En aquest sentit, Jané ha indicat que en total han estat desallotjades fins a 150 persones (de 65 famílies) d’aquest i blocs contiguts, i també que 21 persones han demanat que se’ls doni allotjament mentre no puguin tornar a casa (alguns ho faran a l’alberg del Masnou, que ha ofert les seves habitacions a l’Ajuntament de Premià de Mar). A banda d’això, l’Ajuntament i les diferents instàncies implicades brindaran els pròxims dies atenció als afectats (ja sigui psicològica o d’altra índole).

Jordi Jané ha ressaltat la capacitat de reacció mostrada tant per l’Ajuntament com per tots els cossos implicats en l’operatiu i els ha expressat el seu agraïment.

Translate »