El germà de José Couso parla demà sobre guerra i informació en un acte de la CNT

Javier Couso, germà del càmera assassinat durant la guerra d’Iraq l’any 2003 José Couso, serà demà a Premià de Mar per a pronunciar la conferència “La guerra i el control de la informació”. L’acte el convoca la secció local de la CNT i es farà al Centre Cívic a les sis de la tarda. Aquest és el principal reclam d’una agenda de cap de setmana on també hi trobem la primera eliminatòria de la Primavera Lírica i l’entrega de premis de la Mostra Literària de Sant Jordi.              

A les portes del primer cap de setmana dela SetmanaSanta, les activitats culturals a la ciutat encara no fan vacances. Començant per avui divendres, l’Escola Municipal de Música tancarà aquesta tarda la setmana de concerts amb la qual ha celebrat el seu trentè aniversari. Serà al Centre Cívic del carrer de l’Esperança, a partir de les quatre i amb la participació també de l’Escola de Música Moderna de Badalona. Després de Setmana Santa, l’Escola Municipal de Música obrirà el període de preinscripcions pel proper curs.

També aquesta tarda però una mica més d’hora, a les quatre, el Museu de l’Estampació Tèxtil oferirà una nova entrega dels cursos d’estampació per a artesans. En aquesta ocasió, una sessió molt lligada a la diada de Sant Jordi. Anna Homs explicarà dues tècniques d’estampació batik amb cera calenta en un taller que porta per títol “Escriure un poema sobre teixit”.

I com passa cada quinze dies, l’Associació d’Artistes Plàstics estrena avui una nova exposició ala SalaPremiartdel carrer de Sant Antoni. En aquesta ocasió, és el torn de la pintora i escultora Valentina Castellarnau, una artista que s’estrena a la sala. Castellarnau va ser dimecres al programa “Tot d’una” i va definir el seu estil com a figuratiu però modern. La inauguració de l’exposició es farà a les vuit del vespre.

Passem ara a les activitats previstes per demà dissabte. La secció local del sindicat CNT ha organitzat una conferència titulada “La guerra i el control de la informació”. La xerrada anirà a càrrec de Javier Couso, germà del càmara de Telecinco José Couso que va ser assassinat durant la guerra d’Iraq l’any 2003. Javier Couso exposarà els entrebancs que ha trobat la família durant el procés judicial per l’assassinat de José Couso. Aquesta conferència es farà a les sis de la tarda al Centre Cívic del carrer de l’Esperança.

A la mateixa hora, a les sis, se celebrarà la primera eliminatòria dela Novena PrimaveraLírica. Una de les novetats d’enguany és la ubicació: l’auditori de l’Escola Municipal de Música. La segona eliminatòria també es farà a l’Escola de Música, serà el diumenge 1 de maig.

I el diumengela BibliotecaMartíRosselló i Lloveras acollirà l’entrega de premis dela MostraLiteràriade Sant Jordi. El tècnic de cultura Ramon Coll ha explicat al Premià Notícies que, enguany, la participació al certamen ha disminuït. L’entrega de premis es farà a les dotze del migdia.

Acabem amb la proposta de cinema del Patronat, aquest cap de setmana la pel·lícula escollida és “Valor de ley”, el western dels germans Coen protagonitzat per Jeff Bridges i Matt Damon. Es tracta d’una nova versió de la pel·lícula amb el mateix títol que el 1969 va permetre a John Wayne guanyar el seu únic Oscar: la història d’una noia de catorze anys que veu com el seu pare és assassinat i busca venjança contractant un caçarecompenses. Les projeccions es faran als horaris habituals: dissabte a dos quarts d’onze de la nit i diumenge a les set de la tarda.

Be the first to comment on "El germà de José Couso parla demà sobre guerra i informació en un acte de la CNT"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »