El govern porta al ple la petició perquè la Generalitat ratifiqui Premià de Mar com a zona d’habitatge tens i s’hi apliqui la contenció de lloguers els pròxims 5 anys

Blocs de pisos a Premià de Mar

L’equip de govern portarà a l’aprovació del ple municipal de juliol demanar a la Generalitat la declaració del municipi com a zona d’habitatge tens, per tal que hi sigui d’aplicació la Llei de Contenció de Rendes que va aprovar el Parlament el setembre passat. En aquell moment la llei ja inscrivia Premià de Mar com a zona d’habitatge tens i, per tant, hi era d’aplicació la regulació dels preus del lloguer, però ho feia de manera transitòria durant un any, i emplaçava els municipis a fer aquest tràmit passat el termini. Si la declaració prospera, la  nova condició estarà en vigor durant 5 anys. El tràmit també demana, abans de la votació en ple, obrir un procés d’audiència pública i consulta a la ciutadania, com explica la regidora d’Habitatge Imma Morales:

Al web municipal es pot consultar la informació oficial i també hi ha un formulari per opinar. Recordem que aquesta Llei està pendent encara d’un pronunciament del TC, ja que el Partit Popular hi va recórrer, però amb tot està vigent i la Generalitat ja ha anunciat algunes sancions. A principis de juny, d’altra banda, l’Incasol va publicar dades de preus de lloguer a Catalunya d’ençà que es va aprovar la llei i Premià de Mar en aquell moment era la 2a població del país on més havien baixat els preus. Anotem per últim que demà dissabte la Xarxa d’Habitatge i el Sindicat de Llogateres fan un acte a la plaça Nova per informar la ciutadania sobre aquesta llei i per prevenir-los davant eventuals vulneracions.

Escolta les declaracions d’Imma Morales:

Translate »