El juny s’hauria d’activar el programa d’ajuts COVID de l’Ajuntament per a comerços i autònoms, que tindrà 5 línies i 180.000€ disponibles

El teixit comercial ha estat un dels més castigats per la pandèmia

L’equip de govern calcula que la primera setmana de juny ja es podran començar a demanar i concedir les noves ajudes econòmiques de resposta a la crisi de la COVID a comerços i autònoms premianencs, després que aquesta setmana s’hagi aprovat la modificació de Pressupost que ho farà possible i que hi destinarà un total de 180.000€. Un cop la resolució hagi superat tots els tràmits oficials i també ho facin les bases reguladores (publicació al BOP, exposició pública i possibles al·legacions) està previst fer una campanya informativa que inclourà comunicacions directes per part d’agents cívics i que pel que fa a la gestió tindrà les naus del Gas com a base d’operacions. Ho ha explicat David Gutiérrez, regidor del Pacte de Reactivació Social i Econòmica:

S’obriran 4 línies d’ajuda directa per sufragar despeses fetes durant la pandèmia (que caldrà justificar amb factures) i una 5a, encara per definir, per incentivar la contractació. I en tots els casos els ajuts es donaran per ordre de sol·licitud i fins que s’exhaureixi el fons de cada línia: 

  • La línia A serà per a despeses en matèria de distribució i logística, amb 500€ de màxim per beneficiari i un muntant global de 17.000€. 
  • La línia B serà per a negocis que hagin hagut de tancar o cessar l’activitat en algun moment (màxim 500€ i un total de 65.000). 
  • La línia C serà per a comerços amb terrassa (amb una ajuda màxima de 700€ i un total de 67.000€).
  • La línia D serà per a despeses relacionades amb la digitalització i el comerç online: en aquest cas l’ajuda màxima serà de 800€ i el total consignat és de 16.000€. 
  • La línia E, com hem dit, buscarà incentivar la contractació de personal i encara s’han de definir els seus paràmetres, per bé que es basarà en el programa d’ajudes 3+3.

El sumatori de les quatre línies és de 165.000€ a fi de deixar un coixí de 15.000€ per si es detectés que alguna de les línies demana un reforç. Les factures que caldrà presentar han de ser posteriors al 14 de març de 2020 llevat del cas de les terrasses, que com que ja van rebre subvenció l’any passat demanaran factures de 2021.

Escolta les explicacions de David Gutiérrez:

Translate »