El Mercat de Sant Joan encara el nou curs amb el ‘clic’ com a un dels principals reclams

Detall d'una fruiteria del Mercat de Sant Joan

Malgrat i que moltes parades del Mercat Municipal de Sant Joan es troben en aquests moments tancats per vacances, el mercat es prepara per afrontar un nou curs amb la filosofia del clic com a un dels principals reclams. A poc a poc la venda de productes de proximitat a través d’internet s’ha anat instaurant i els clients ja poden fer les seves comandes a través del web compra.mercatdepremia.cat.

Un cop feta la comanda, els productes arriben a les llars amb un sol enviament i amb un sol pagament, malgrat i que es facin compres en diferents establiments. D’aquesta manera, s’unifica la compra i es converteix en una facilitat per a la clientela.

Per fomentar aquestes compres i que s’estenen no només a Premià de Mar, sinó que també fa parada per Premià de Dalt, Vilassar de Mar, Teià, el Masnou, Alella, Cabrils i Cabrera de Mar, la primera comanda compta amb un enviament gratuït per poder provar el servei.

A més, el fet de comprar a la xarxa no impedeix que el client pugui posar-se en contacte amb els venedors i per això, des del mateix web, moltes de les botigues ja proporcionen el seu número de Whatsapp per poder fer consultes en gairebé, temps real. Les comandes s’entreguen dos cops per setmana, els dimarts i els divendres en horari de tarda.

També el mercat ha posat en marxa el número de whatsapp 663 65 41 66 i l’adreça electrònica info@mercatdepremia.cat per resoldre els dubtes que puguin sorgir.

Translate »