El Ministeri “no es tanca” a escoltar les alternatives pel litoral que li arribin del Maresme després de les converses amb El Masnou

Croquis de l'actuació al litoral masnoví i premianenc

El Ministerio para la Transición Ecológica està obert a la possibilitat de modificar el projecte d’estabilització del litoral. Ho ha dit avui la titular d’aquesta àrea de l’Ajuntament del Masnou Cristina Ramos després de les converses que ha mantingut aquest Ajuntament amb Madrid d’ençà que es va publicar al BOE l’estudi d’impacte ambiental i es va comunicar al Ministeri el rebuig del consistori veí al projecte. Com explicàvem la setmana passada, El Masnou es va reunir a principis de febrer amb la Direcció General de Costes i allí els van convidar a proposar opcions alternatives, i la setmana passada es va enviar a Madrid un recull de documents que avalen solucions alternatives menys lesives i més sostenibles. De moment, com diem, Madrid “no es tanca en banda”:

Els informes que ha tramès El Masnou a Madrid es basen -ha destacat Ramos- en solucions innovadores que respecten el comportament natural de l’ecosistema marí, i compten amb la participació d’experts (concretament el professor Agustín Sánchez-Arcilla, director del Laboratori d’Enginyeria Marítima de la UPC i el Dr. Rafael Sardà, investigador del CSIC), però també es remeten a experiències dutes a terme a altres indrets catalans (com ara Barcelona, on les solucions ‘rígides’ s’han mostrat ineficaces) i també a diversos països europeus on ja fa temps que han acudit a aquestes noves fórmules. Tot i que ja són uns quants els Ajuntaments maresmencs que han aprovat resolucions contràries al projecte i que la plataforma Preservem el Litoral està intentant coordinar els diferents consistoris, la regidora masnovina ha admès que per convèncer el Ministeri caldrà bastir un front comú institucional.

Escolta les declaracions de Cristina Ramos:

Translate »