El Museu de l’Estampació de Premià de Mar apareix en un rànquing dels millors museus de Catalunya

Façana principal del Museu

El diari Ara ha publicat un reportatge que signa la periodista especialitzada en moda Laura Sangrà, on recull els quatre museus més destacats de Catalunya i que tenen com a base els dissenys i els treballs tèxtils. La redactora del text assenyala que els quatre museus han estat triats mà a mà amb la impulsora del Museu Virtual de la Moda, Laura Casal-Valls, doctora en història de l’art i pionera en l’estudi i memòria de les costureres catalanes.

Aquests quatre museus, que representen les quatre províncies catalanes, aporten juntament amb molt altres centres, prop de 700 peces de vestir per nodrir aquest centre de centres anomenat Museu Virtual de la Moda. Juntament amb el Museu de l’Estampació de Premià de Mar, s’hi troben el Museu de la Vida Rural (L’Espluga de Francolí), el Museu Etnogràfic de Ripoll i per últim el Museu Comarcal de l’Urgell.

Carme Torm Elies, directora del museu de Premià de Mar també hi apareix al reportatge, afegint que després del confinament i les vacances es tornaran a obrir les portes de l’espai el dia 5 de setembre. Pel que fa al patrimoni del museu explica que el material “procedeix de donacions de les fàbriques tèxtils de Premià i d’altres punts de Catalunya i de particulars”. Obert el meló de la sempre complicada política d’adquisicions dels museus, hi fem queixalada: “Allò que no està directament vinculat al tema de l’estampació hem de rebutjar-ho”, diu, però “la majoria de les vegades les donacions estan molt circumscrites als nostres interessos, no hem de dir gaire que no”, puntualitza Torm.

Translate »